קרואסוני גבינה מלוחים
השף ניר צוק משתף אותנו במתכון שלו לקרואסון גבינה מלוח, לנשנוש או לצד הקפה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 32 יחידות:
- 200 גרם חמאת תנובה
- 250 גרם גבינת תנובה 5% או 9%
- 150 גרם גבינת קולאז’ מסוג קצ’קבל
- 1 גביע קוטג’ תנובה
- 3 כוסות קמח
- 1 כפית מלח
- 1 שקית א. אפייה
- 1 ביצה טרופה להברשה
- מעט מלח גס לזריה מעל
הוראות הכנה:
-
01.
מגרדים את גבינת הקולאז’ קצ’קבל.
-
02.
לשים את כל חומרי הבצק יחד ויוצרים בצק חלק ואחיד.
-
03.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה עגול.
-
04.
חותכים כל עלה בצק ל- 8 משולשים (מהקצה למרכז).
-
05.
מגלגלים מן הצד הרחב לצר לצורת קרואסון.
-
06.
טורפים בקערית קטנה את הביצה ומברישים בעדינות את המאפים.
-
07.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ-35 דקות עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
08.
מצננים מעט ואוכלים עוד באותו היום. ניתן להכין עד שלב האפייה, להקפיא ולאפות ביום הרצוי
הכנת? כאן מדרגים