מאפה קמטוטי פילו וטריו גבינות | השף הלבן

מאפה קמטוטי פילו וטריו גבינות

איך מכינים לאורחים מאפה מנצח ב-15 דקות? עדי קלינגהופר מציגה מאפה קמטוטי פילו פריך ועשיר בגבינות שמכינים בקלות ובמהירות

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה קמטוטי פילו וטריו גבינות
צילום: עדי קלינגהופר עיצוב: עדי קלינגהופר

המרכיבים ל8-10 מנות:

  • 1 חבילת דפי פילו מופשרת על פי הוראות היצרן (14 דפים)
  • 100 גרם חמאה מומסת
למלית הגבינה:
  • 1 גבינת שמנת נפוליאון (225 גרם)
  • 1 חבילת פתיתי גבינה טריו של השף הלבן
  • 200 גרם גבינה בולגרית מגורדת
  • 3 כפות קוטג'
  • מעט מלח ופלפל
גודל תבנית: תבנית / מחבת בקוטר 22

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב טורבו.

  • 02.

    מתחילים עם מלית הגבינה - לקערה מוסיפים גבינת שמנת, פתיתי גבינה טריו, גבינה בולגרית, קוטג' ומערבבים היטב עד קבלת מלית יציבה.

  • 03.

    ועכשיו עוברים להרכבה – משמנים מחבת או תבנית עגולה. מניחים דף פילו בתחתית התבנית ומברישים בחמאה. מעל מניחים שוב דף פילו, הברשה של חמאה וכך חוזרים עם עוד 6 דפים (סה"כ 7 דפים).

  • 04.

    מעל דפי הפילו מניחים את מלית הגבינה, משטחים עם כף.

  • 05.

    ושוב מניחים מעל המלית דף פילו, הברשה של חמאה וכך חוזרים עם עוד 6 דפים נוספים (סה"כ 7 דפים).

  • 06.

    את העודפים שנשארו בצדדים מרימים כלפי מלמעלה ויוצרים מראה מרושל.

  • 07.

    מברישים בחמאה ומכניסים לאפייה כ-40 דקות או עד הזהבה מלאה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 08.

    מוציאים, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים מעט צ'ילי גרוס ומחכים לצינון קל 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 09.

    פורסים ואוכלים! בתיאבון

הכנת? כאן מדרגים
(14)