מאפה קמטוטי פילו וטריו גבינות

איך מכינים לאורחים מאפה מנצח ב-15 דקות? עדי קלינגהופר מציגה מאפה קמטוטי פילו פריך ועשיר בגבינות שמכינים בקלות ובמהירות

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה קמטוטי פילו וטריו גבינות
צילום: עדי קלינגהופר עיצוב: עדי קלינגהופר

המרכיבים ל 8-10 מנות:

  • 1 חבילת דפי פילו מופשרת על פי הוראות היצרן (14 דפים)
  • 100 גרם חמאה מומסת
למלית הגבינה:
  • 1 גבינת שמנת נפוליאון (225 גרם)
  • 1 חבילת פתיתי גבינה טריו של השף הלבן
  • 200 גרם גבינה בולגרית מגורדת
  • 3 כפות קוטג'
  • מעט מלח ופלפל
גודל תבנית: תבנית / מחבת בקוטר 22

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב טורבו.

  • 02.

    מתחילים עם מלית הגבינה - לקערה מוסיפים גבינת שמנת, פתיתי גבינה טריו, גבינה בולגרית, קוטג' ומערבבים היטב עד קבלת מלית יציבה.

  • 03.

    ועכשיו עוברים להרכבה – משמנים מחבת או תבנית עגולה. מניחים דף פילו בתחתית התבנית ומברישים בחמאה. מעל מניחים שוב דף פילו, הברשה של חמאה וכך חוזרים עם עוד 6 דפים (סה"כ 7 דפים).

  • 04.

    מעל דפי הפילו מניחים את מלית הגבינה, משטחים עם כף.

  • 05.

    ושוב מניחים מעל המלית דף פילו, הברשה של חמאה וכך חוזרים עם עוד 6 דפים נוספים (סה"כ 7 דפים).

  • 06.

    את העודפים שנשארו בצדדים מרימים כלפי מלמעלה ויוצרים מראה מרושל.

  • 07.

    מברישים בחמאה ומכניסים לאפייה כ-40 דקות או עד הזהבה מלאה.

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 08.

    מוציאים, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים מעט צ'ילי גרוס ומחכים לצינון קל 30 דקות.

    טיימר מופעל

    00:30:00
  • 09.

    פורסים ואוכלים! בתיאבון

הכנת? כאן מדרגים
(14)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.