מאפה קמטוטי פילו וטריו גבינות
איך מכינים לאורחים מאפה מנצח ב-15 דקות? עדי קלינגהופר מציגה מאפה קמטוטי פילו פריך ועשיר בגבינות שמכינים בקלות ובמהירות
המרכיבים ל8-10 מנות:
- 1 חבילת דפי פילו מופשרת על פי הוראות היצרן (14 דפים)
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1 גבינת שמנת נפוליאון (225 גרם)
- 1 חבילת פתיתי גבינה טריו של השף הלבן
- 200 גרם גבינה בולגרית מגורדת
- 3 כפות קוטג'
- מעט מלח ופלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מצב טורבו.
-
02.
מתחילים עם מלית הגבינה - לקערה מוסיפים גבינת שמנת, פתיתי גבינה טריו, גבינה בולגרית, קוטג' ומערבבים היטב עד קבלת מלית יציבה.
-
03.
ועכשיו עוברים להרכבה – משמנים מחבת או תבנית עגולה. מניחים דף פילו בתחתית התבנית ומברישים בחמאה. מעל מניחים שוב דף פילו, הברשה של חמאה וכך חוזרים עם עוד 6 דפים (סה"כ 7 דפים).
-
04.
מעל דפי הפילו מניחים את מלית הגבינה, משטחים עם כף.
-
05.
ושוב מניחים מעל המלית דף פילו, הברשה של חמאה וכך חוזרים עם עוד 6 דפים נוספים (סה"כ 7 דפים).
-
06.
את העודפים שנשארו בצדדים מרימים כלפי מלמעלה ויוצרים מראה מרושל.
-
07.
מברישים בחמאה ומכניסים לאפייה כ-40 דקות או עד הזהבה מלאה.
טיימר מופעל
-
08.
מוציאים, מזלפים מעט שמן זית, מפזרים מעט צ'ילי גרוס ומחכים לצינון קל 30 דקות.
טיימר מופעל
-
09.
פורסים ואוכלים! בתיאבון