סלט פטריות על מצע עלים ירוקים
סלט חם עם פטריות ברוטב סויה מתקתק ונגיעת בזיליקום
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 1 שקית פטריות שלמות מוקפאות סנפרוסט (600 גרם)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף שמן שומשום
- 2 שיני שום, כתושות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 כפות רוטב סויה אוליביה
- 2 כפות יין לבן
- 1/2 כפית שטוחה סוכר
- 2 כפות בזיליקום, קצוץ גס
- 3 כפות בצל ירוק, חתוך גס
- 2 כפות אגוזי מלך, קצוצים
- 1 כף צנוברים
לסלט:
- 10 עלי חסה ערבית, חתוכים גס
- 2 חופני עלי בייבי
- 1 כף מיץ לימון
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- מלח
- פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הפטריות ומטגנים על להבה גבוהה במשך 8 דקות. מסננים ושומרים בצד.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים למחבת שמן זית, שמן שומשום, שום ומטגנים עד הזהבה.
-
03.
מוסיפים את הפטריות, רוטב סויה, יין, ותבלינים ומקפיצים כ- 2 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
04.
מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומוסיפים את הפטריות החמות.
-
05.
מוסיפים את הבזיליקום והבצל ומערבבים
-
06.
מפזרים את האגוזים והצנוברים מעל. לגיוון, ניתן לפזר גבינת רוקפור מגוררת מעל.
הכנת? כאן מדרגים