עוגת פרג, נפוליאון ותפוחים
עוגת פרג מעולה. גבינת שמנת ותפוחים בדבש מעניקים לה טעם, עסיסיות ורכות.
המרכיבים ל20 מנות/עוגה בקוטר 22-24 ס"מ:
- 3 תפוחים גדולים (עדיף מזן "מוזהב")
- ¼ כוס (60 מ"ל) + 2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
- 2 כפות דבש
- מעט חמאה
- 3 כפיות סוכר לשימון ולציפוי התבנית
- 150 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
- ½1 כוסות (300 גרם) סוכר
- קליפה מגוררת מלימון גדול
- ½ כף תמצית וניל
- 1 גביע (225 גרם) גבינת "נפוליאון" 25% בטעם טבעי
- 3 ביצים גדולות טרופות
- ½1 כוסות (190 גרם) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 200 גרם פרג טחון (טרי!)
- ½ כוס (125 מ"ל) חלב "תנובה"
הוראות הכנה:
-
01.
קולפים את התפוחים, מנקים מליבות וחותכים לקוביות של
-
02.
5 ס"מ. שמים את קוביות התפוחים במחבת גדולה או בסיר רחב, מטפטפים עליהן 2 כפות מיץ לימון ואת הדבש. מערבבים ומבשלים מעל להבה בינונית במשך 10 דקות, או עד שקוביות התפוחים מתרככות מעט ואין יותר נוזלים שנראים לעין. מערבבים מדי פעם. מצננים עד שמסיימים את שאר ההכנות.
טיימר מופעל
-
03.
משמנים היטב בחמאה את הדפנות, את התחתית ואת דופנות הארובה של תבנית ארובה גבוהה בקוטר 24-22 ס"מ (עדיף תבנית בעלת תחתית מתפרקת), וזורים בתוכה 4-3 כפיות סוכר - הסוכר צריך לצפות את הדפנות, את התחתית ואת הארובה. מנערים את העודפים לכיור. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
-
04.
בקערה גדולה מערבלים יחד חמאה, סוכר, קליפת לימון ותמצית וניל במשך 5 דקות עד שהסוכר נמס. מוסיפים את גבינת הנפוליאון, ומערבלים לתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים הטרופות - שליש הכמות בכל פעם - ומערבלים היטב אחרי כל הוספה.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים לתערובת החמאה והגבינה קמח מנופה עם אבקת אפייה, פרג, ¼ כוס מיץ לימון ו־½ כוס חלב. מערבלים רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים. מערבבים את קוביות התפוחים לתוך התערובת בכף.
-
06.
מעבירים את תערובת העוגה לתבנית המוכנה. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 50 דקות, או עד שמרכז העוגה קפיצי למגע. מצננים בתבנית עד שהעוגה פושרת. מגישים את העוגה בעודה חמימה מעט, או בטמפרטורת החדר. שאריות שומרים במקרר ומחזירים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
טיימר מופעל