פשטידת כרובית בעטיפת פילו

פשטידת כרובית בעטיפת פילו היא בדיוק המנה שתכבוש את שולחן האירוח שלכם. מדובר בשילוב מנצח של מילוי רך ועסיסי עם כרובית מיני של סנפרוסט, בצל מטוגן וגבינה נמסה – עטופים בשכבות עדינות של בצק פילו זהוב ופריך. הפשטידה לא רק מהממת למראה, אלא גם פשוטה להכנה – בזכות קיצור הדרך הנהדר של שימוש בכרובית מוכנה מראש. היא מתאימה לארוחת ערב חגיגית, לאירוח קליל או כתוספת חמה לצד סלט טרי.

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת כרובית בעטיפת פילו

המרכיבים ל 1 פשטידה:

מרכיבים:
  • 1 שקית של כרובית מיני סנפרוסט (600 גרם)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה
  • 4 ביצים
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת (גאודה/מוצרלה/טריו/עמק)
  • 3/4 כוס קמח כוסמין (או רגיל)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית גדושה אורגנו
  • 1 כפית אבקת שום/ 3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • חצי חבילת עלי פילו מעדנות (250 גרם) מופשרת
  • ספריי שמן זית/שמן זית רגיל להברשה/50 גרם חמאה מומסת
גודל תבנית: קוטר 22-24

הוראות הכנה:

הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות טורבו.

  • 02.

    שמים את הכרובית בקערה המתאימה למיקרו ומחממים 5 דקות עד שהכרובית לא קפואה.

    שלב 1 - מצרכים: בצק פילו מעדנות, ביצים, בצל, מיני כרובית של סנפרוסט וגבינה צהובה מגורדת.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 03.

    מחממים שמן במחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מנמיכים ללהבה נמוכה ומטגנים כעשרים דקות עם ערבוב מידי פעם, עד שהבצל מתרכך.

  • 04.

    מוסיפים לקערת הכרובית: ביצים, בצל מטוגן, קמח, אבקת אפייה ואת כל התבלינים. מערבבים היטב.

  • 05.

    משמנים תבנית מתפרקת 24 ס״מ ומניחים בתוכה נייר אפייה מקומט.

  • 06.

    לוקחים עלה של פילו ומכווצצ׳ים אותו בעדינות לצורת פרח (כמו בסרטון) ומניחים בתוך התבנית. חוזרים על הפעולה עם עוד 6 עלים עד שכל התחתית מכוסה.

    לוקחים עלה של פילו ומכווצצ׳ים אותו בעדינות לצורת פרח (כמו בסרטון) ומניחים בתוך התבנית. חוזרים על הפעולה עם עוד 6 עלים עד שכל התחתית מכוסה, מעבירים את הבלילה לתבנית על הפילו, מיישרים היטב וחוזרים על שכבת הפרחים מפילו מלמעלה.
  • 07.

    מתיזים ספריי שמן על העלים או עם מברשת, מברישים את העלים בשמן.

  • 08.

    מעבירים את הבלילה לתבנית על הפילו, מיישרים היטב וחוזרים על שכבת הפרחים מפילו מלמעלה.

  • 09.

    מתיזים שמן בנדיבות.

לאפייה:

  • 01.

    אופים כ-40-50 דקות עד שהפשטידה יציבה, זהובה ושחומה בצדדים.

    טיימר מופעל

    00:50:00
  • 02.

    מגישים חם, לצד סלט.

    מגישים פשטידת כרובית לצד סלט מלפפונים.
  • 03.

    מומלץ לאכול באותו יום כשהפילו פריך. זה טעים גם למחרת אבל לא פריך.

הידעת?

כל ביס הוא שילוב של פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים, עם ניחוח עדין של אורגנו ושום. מומלץ להגיש חם, ישר מהתנור, כששכבות הפילו עדיין שומרות על הקריספיות הממכרת שלהן.

שאלות - תשובות

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.