בולונז עם אפונה וגזר ופרחי פירה
המנה הביתית והאהובה מקבלת כאן טוויסט חגיגי ומרשים – שכבות של בשר טחון מתובל ברוטב עגבניות עשיר, עם אפונה וגזר של סנפרוסט שמעניקים צבע ורעננות, ומעל הכל פרחי פירה רכים שסופגים את כל הטעמים הנפלאים. זו גרסה קלה להכנה של פאי רועים קלאסי, שמתקבלת לא רק טעימה אלא גם מהממת למראה. הרוטב מתבשל לאט עד שהבשר רך וריחני, והפירה שמזולף מעל הופך לזהוב ופריך בקצוות – שילוב מושלם של טעמים ומרקמים. מנה שמחממת את הלב, מושלמת לארוחת צהריים משפחתית או לאירוח, ומבטיחה לגרוף אינסוף מחמאות סביב השולחן.
המרכיבים ל 8 מנות:
- 5 כפות שמן
- 2 בצלים לבנים קלופים
- 500 גרם בשר טחון
- כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית שטוחה בהרט
- 1/2 כוס עגבניות מרוסקות דק
- 1 כף מייפל או סילאן
- 1/2 שקית אפונה וגזר סנפרוסט
- 5 תפוחי אדמה קלופים
הוראות הכנה:
-
01.
קוצצים דק את הבצלים ומטגנים בסיר עד ריכוך קל. מוסיפים את הבשר ומטגנים יחד, תוך כדי מעיכה כדי לפורר אותו, עד שהבשר ממש משנה צבע ומפורר.
-
02.
מוסיפים פפריקה, מלח, בהרט, עגבניות מרוסקות ומייפל ומערבבים.
-
03.
מוסיפים כוס מים ואת האפונה והגזר ומבשלים במשך שעה.
-
04.
בינתיים מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך מוחלט. מצננים ומועכים ביחד עם 1/4 כוס ממי הבישול וכף שמן זית.
-
05.
מעבירים את הבולונז לתבנית בגודל 22 מרובעת או מלבנית.
-
06.
מעבירים את הפירה לשקית זילוף ומזלפים פרחים. אפשר גם רק להניח את הפירה מעל בשכבה אחידה.
-
07.
אופים ב-200 מעלות במשך 20 דקות או עד שהפירה מעט מזהיב.
טיימר מופעל