אמפנדס עוף אפונה וגזר אפוי

אמפנדס עוף אפונה וגזר הם הפתרון המושלם למאפה בשרי טעים, קל ובלי בלאגן. הבצק הרך והזהוב נוצר משילוב של קמח, שמן זית ומים חמימים, והמלית עשירה בעוף טחון, בצל, שום ותיבול עדין עם ירקות סנפרוסט – אפונה וגזר שמוסיפים צבע וטעם נהדר. הסוד למראה המרשים הוא השימוש בתבנית קאפקייקס במקום רידוד וקריצה – שיטה חכמה שחוסכת זמן ויוצרת תוצאה מושלמת. אפשר לאפות או לטגן, להכין מראש ולהקפיא, והטעם נשאר פשוט נפלא. זהו מתכון ביתי, נוח וטעים שכל המשפחה תאהב, מושלם לארוחת ערב, לאירוח או לפיקניק.

מאת: בתיה שורק
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אמפנדס עוף אפונה וגזר אפוי

המרכיבים ל 12-14 יחידות:

מרכיבים:
  • 420 גרם (3 כוסות) קמח
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3/4 כוס מים חמימים
  • 1 ביצה M
  • 1/2 כפית מלח
מלית:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ לקוביות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1/2 חבילת אפונה וגזר "סנפרוסט"
  • 500 גרם עוף טחון
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1/3 כוס מים
  • מלח
  • פלפל
  • 1/4 כפית פפריקה אדומה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית כמון

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה: בקערה מניחים את כל מצרכי הבצק ולשים היטב, עד לקבלת בצק אחיד (אפשר גם במיקסר).

    שלב ראשון - מצרכים
  • 02.

    מכסים למנוחה של כחצי שעה.

  • 03.

    מלית: בסיר רחב עם שמן זית, מטגבנים בצל להזהבה, מסויפים שום כתוש ואת העוף הטחון ומטגנים תוך כדי שמפוררים את העוף בעזרת כף עץ, כשהעוף מחליף את צבעו מוסיפים את שאר המצרכים, ומבשלים על אש בינונית, עד שהעוף מוכן והאפונה וגזר התרככו מעט, טועמים ומתקנים טעמים.

  • 04.

    הרכבה: על גבי משטח מקומח, מרדדים את הבצק לקבלת מלבן בגודל תבנית קאפקייק, שימו לב לא צריך לרדד דק מידי, עובי של כ- 1.5 ס"מ.

  • 05.

    מניחים על גבי תבנית קאפייקס מקומחת, את יריעת הבצק, מותחים לצדדים ובעזרת האצבעות, לוחצים בשקעים ליצירת גומות.

  • 06.

    מניחים בכל גומה, כף גדושה מן המלית ומהדקים, כך חוזרים על הפעולה.

  • 07.

    עם כוס רחבה קורצים עיגולים כך שיישארו מעט שוליים.

  • 08.

    מכל שקע מרימים משני צדדים את הבצק, צובטים לסגירה ומרימים ובעזרת האצבעות סוגרים מכל צד ומהדקים היטב את הבצק, יוצרים סגירה יפה בעזרת מזלג, אצבעות.

    שלב שני - הכנה
  • 09.

    כך חוזרים על הפעולה.

  • 10.

    ניתן לטגן עד הזהבה יפה או להבריש בביצה/ להשפריץ שמן זית ולאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ-25 דק' או עד שהמאפה זהוב.

    שלב אחרון - האמפנדס מוכן
  • 11.

    בתיאבון!

שאלות - תשובות

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.