תבשיל אורז פינוקים עם בשר
אורז בסמטי מתובל, שופע בבצל ואפונת גינה של סנפרוסט, בשילוב קוביות בשר טלה/אונטריב טרי ונימוח.
בשרי
סוג מתכון
מעל שעה
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 12-15 מנות:
מרכיבים
- 1 ק"ג בשר טלה /אונטריב חתוך לחתיכות קטנות
- 4 כוסות אורז בסמטי
- 2 כוסות בצל קצוץ
- חבילת אפונת גינה קפואה
- ¼ כוס שמן
- 1 כוס שקדים פרוסים
תבלינים:
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית כורכום
- מים (על כל כוס אורז – 1.5 כוסות מים)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן, מטגנים את הבשר עד שמשנה צבע.
-
02.
מוסיפים בצל והתבלינים וממשיכים לבשל את הבשר עד שכל המים נספגים.
-
03.
מוסיפים תבלינים שנית, אפונה, כוס בצל קפוא, אורז ומים. מבשלים כ-4 דקות על להבה גבוהה ומוסיפים 1/4 כוס שמן.
טיימר מופעל
-
04.
מנמיכים את האש ומבשלים 30 דקות עד שהאורז מוכן.
טיימר מופעל
-
05.
מסדרים הר של אורז על מגש (אופציונלי לקשט בשקדים וצנוברים קלויים).
הכנת? כאן מדרגים