גוזלמה - לחם מחבת טורקי במילוי תרד וגבינה | עלי תרד סנפרוסט

גוזלמה – לחם מחבת טורקי

גוזלמה – לחם מחבת טורקי מסורתי שמכינים על מחבת לוהטת, מבצק דק בעבודת יד, עד שהוא זהוב ופריך מבחוץ, ונשאר רך מבפנים. הגוזלמה ממולאת בתרד ובגבינת חמד עשירה ונימוחה, שמתחברת באופן מושלם עם הבצק. תענוג קליל, מזין ומשביע שמביא את הטעמים הקלאסיים של המטבח הטורקי – ישר לצלחת שלכם.

מאת: רובי מיכאל
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גוזלמה - לחם מחבת טורקי במילוי תרד וגבינה

המרכיבים ל 16 מנות:

לבצק:
  • כוס מים קרים - 240 גרם / מ״ל
  • 3.5 כוסות קמח לבן - 500 גרם
  • חצי כוס שמן זית - 100 גרם
  • כפית שטוחה מלח - 8 גרם
למילוי:
  • חצי שקית תרד של סנפרוסט - 400 גרם
  • כף שמן זית - 14 גרם
  • בצל לבן גדול מטוגן - 250 גרם לאחר חיתוך, לחסכוניים בזמן בצל קצוץ של סנפרוסט
  • 2 חבילות גבינת חמד 16% או 5% - 500 גרם
  • חצי כפית פלפל שחור טחון - 4 גרם
  • כפית מלח - 10 גרם
לאחר אפייה:
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    ראשית מוציאים את עלי התרד של סנפרוסט להפשרה.

  • 02.

    מכינים את הבצק - לקערה שופכים מים וקמח, יוצרים גומה, שופכים על המים את השמן ומוסיפים מלח על הקמח.

  • 03.

    מעבירים ללישה במיקסר למשך 10 דקות על המהירות הכי איטית עם וו לישה או 12 דקות לישה בידיים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    נותנים לבצק מנוחה של 10 דק׳ ואז מחלקים ל-16 כדורים שווים של 50 גרם.

  • 05.

    מניחים את הכדורים במגש עטוף ניילון נצמד ונותנים לבצק מנוחה של שעה.

  • 06.

    ניתן לשמור את הבצק במקרר עד 24 שעות עטוף בניילון נצמד.

  • 07.

    מיד מתחילים להכין את המילוי, במחבת צורבים בצל לבן קצוץ לקוביות קטנות עם שמן זית עד לקבלת צבע זהוב ומעבירים לקערה.

  • 08.

    סוחטים את עלי התרד מהנוזלים ומוסיפים לקערה.

  • 09.

    שוברים גבינת חמד פנימה ומתבלים בפלפל ומלח.

  • 10.

    מערבבים טוב טוב את המילוי ושומרים במקרר עד לשימוש.

  • 11.

    בעזרת מערוך מרדדים כדור בצק הכי דק שאפשר, ממלאים בכף גדושה של מילוי וסוגרים לחצי ירח - שימו לב הבצק צריך לצאת כמעט שקוף.

  • 12.

    במחבת גדולה ולוהטת צורבים את הגוזלמה עד לקבלת צבע שחום משני הצדדים.

  • 13.

    לאחר מכן מורחים במעט שמן זית ומוכן!

  • 14.

    יש להגיש לצד לאבנה או יוגורט וירקות טריים.

הידעת?

רוצים לשדרג במעט?
פזרו מוצרלה של השף הלבן רגע לפני שאתם סוגרים את הגוזלמה לאקסטרה מתיחה
אוהבים עשבי תיבול?
הוסיפו זעתר טרי לתערובת עם עלי התרד

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.