שיפודי סאטה טופו ברוטב בוטנים וקרם קוקוס – מתכון טבעוני קל ומהיר

שיפודי סאטה טופו

מתכון פשוט וקל לשיפודי סאטה טופו בטעם חלומי, עם רוטב בוטנים וקרם קוקוס שמעניק טעם עשיר ומפנק. שלושה מרכיבים בלבד לרוטב, ומתקבל שיפוד טופו פריך מבחוץ ורך מבפנים, עם טוויסט אסייתי. מתאים גם לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב, ומושלם לצמחונים או לכל מי שמחפש גיוון מרענן בארוחה. בונוס: הרוטב מתאים גם לעוף, כך שכולם יכולים ליהנות ממנו.

מאת: רחלי קרוט
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שיפודי סאטה טופו
צילום: רחלי קרוט

המרכיבים ל9 שיפודים:

מצרכים:
  • 1 חבילה טופו טבעי
  • 3 כפות גדושות חמאת בוטנים
  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • ½ מיכל קרם קוקוס השף הלבן
  • ¼ כפית מלח
  • 4 ענפי בצל ירוק – חלק ירוק
  • 2 כפות תבלין בייגל או 2 כפות שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה בינונית שמים חמאת בוטנים, רוטב צ'ילי, מלח וקרם קוקוס ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב חלק.

  • 02.

    חותכים את הטופו לקוביות כך שיווצרו לכם 27 קוביות (חותכים את הטופו ל-3 פרוסות שוות וכל פרוסה חותכים ל-9 קוביות).

  • 03.

    משחילים את הטופו לשיפודים קטנים (3 בכל שיפוד).

  • 04.

    מניחים את הטופו על מחבת פסים או על גריל מעט משומן ומברישים את הטופו, מכל הצדדים, ברוטב בוטנים וקרם קוקוס.

  • 05.

    צולים את השיפודים מכל הצדדים עד הזהבה יפה.

  • 06.

    בינתיים פורסים את הבצל לטבעות דקות.

  • 07.

    מגישים את שיפודי הטופו על צלחת ומזלפים מעל עוד מהרוטב המעולה.

  • 08.

    מעטרים בבצל ירוק ושומשום.

  • 09.

    אוהבים טעמים פיקנטיים? מוסיפים לרוטב חמאת בוטנים ½ כפית צ'ילי גרוס או מפזרים מעל השיפודים המוכנים פלפל חריף פרוס דק דק.

הכנת? כאן מדרגים
(0)