סלט רוקט עם שומר, ויניגרט תפוזים ופרמזן
בן שי ורות סירקיס נפגשו להכין סלט רוקט ושומר עם ויניגרט תפוזים. סלט מרענן המשלב צבעים, מרקמים וטעמים שונים. מורכב מעלי רוקט, פרוסות שומר, בצל סגול דק, אגוזים, פלחי תפוז וגילופי פרמזן עטופים בוויניגרט תפוזים חמצמץ וכיפי
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים לקערת סלט גדולה:
לסלט:
- 1 תפוז מקולף ופרוס לפלחים דקים
- 1 חסה בינונית מפורקת לעלים
- 1 פלח גבע פרמזן COLLECTION תנובה
- 1 בצל ירוק קצוץ
- 1 שומר פרוס דק
- חופן אגוזי מלך
לרוטב:
- חצי כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ
- כף מיץ תפוזים
- כפית גרידת תפוז
- 2 כפיות חרדל
- כף דבש
- מלח לפי הטעם
להגשה:
- 1 ביצה קשה פרוסה לרבעים
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
-
02.
מניחים את הירקות ואת פלח התפוז בצלחת הגשה.
-
03.
יוצקים את הרוטב.
-
04.
יוצרים פרוסות פרמזן דקות בעזרת קולפן ובוזקים מלמעלה.
-
05.
מניחים ביצה קשה ופלפל כבוש.
הכנת? כאן מדרגים