בנייה – סופגניות מרובעות
עדי קלינגהופר מביאה לנו מתכון טעים ופשוט לסופגניות מרובעות, על בסיס חלב תנובה
המרכיבים ל40 סופגניות:
- 1 ק״ג קמח
- 2 ביצים
- 2/3 כוס סוכר
- 50 גרם שמרים טריים / 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כוס מים פושרים
- 1.5 כוסות חלב 3% של תנובה
- 100 גרם חמאה
- קורט מלח
- 2 ליטר שמן
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים עם הבצק- בקערת המיקסר מניחים שמרים, סוכר ומים, מערבבים, מכסים ומניחים בצד ל-10 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את הקמח, ביצים, חלב וחמאה, מחברים וו לישה ומעבדים לבצק אחיד ודביק לפחות 10-12 דקות, לקראת הסוף מוסיפים קורט מלח.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב, מכסים ומכניסים להתפחה במקרר למשך הלילה או לפחות מינימום 3 שעות.
-
04.
מוציאים את הבצק מהקירור, מקמחים היטב את משטח העבודה.
-
05.
מעבירים את הבצק למשטח המקומח ומקמחים גם למעלה.
-
06.
מרדדים למלבן בעובי של 1/2 ס״מ.
-
07.
פורסים לריבועים/מלבנים קטנים באופן חופשי.
-
08.
מעבירים את הריבועים לתבנית מקומחת ומניחים למנוחה כ-20 עד 25 דקות.
טיימר מופעל
-
09.
מחממים שמן ל - 160-165 מעלות ומתחילים לטגן.
-
10.
מתחילים להכניס את ריבועי הבצק, מטגנים מכל צד עד להזהיב בערך כחצי דקה.
-
11.
כך חוזרים עם כל ריבועי הבצק.
-
12.
מוציאים לצלחת עם נייר סופג, מפדרים באבקת סוכר ומגישים!