בנייה – סופגניות מרובעות | השף הלבן

בנייה – סופגניות מרובעות

עדי קלינגהופר מביאה לנו מתכון טעים ופשוט לסופגניות מרובעות, על בסיס חלב תנובה

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בנייה – סופגניות מרובעות

המרכיבים ל40 סופגניות:

מרכיבים:
לבצק:
  • 1 ק״ג קמח
  • 2 ביצים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 50 גרם שמרים טריים / 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1.5 כוסות חלב 3% של תנובה
  • 100 גרם חמאה
  • קורט מלח
לטיגון:
  • 2 ליטר שמן
לקישוט:
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים עם הבצק- בקערת המיקסר מניחים שמרים, סוכר ומים, מערבבים, מכסים ומניחים בצד ל-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מוסיפים את הקמח, ביצים, חלב וחמאה, מחברים וו לישה ומעבדים לבצק אחיד ודביק לפחות 10-12 דקות, לקראת הסוף מוסיפים קורט מלח.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 03.

    מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב, מכסים ומכניסים להתפחה במקרר למשך הלילה או לפחות מינימום 3 שעות.

  • 04.

    מוציאים את הבצק מהקירור, מקמחים היטב את משטח העבודה.

  • 05.

    מעבירים את הבצק למשטח המקומח ומקמחים גם למעלה.

  • 06.

    מרדדים למלבן בעובי של 1/2 ס״מ.

  • 07.

    פורסים לריבועים/מלבנים קטנים באופן חופשי.

  • 08.

    מעבירים את הריבועים לתבנית מקומחת ומניחים למנוחה כ-20 עד 25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 09.

    מחממים שמן ל - 160-165 מעלות ומתחילים לטגן.

  • 10.

    מתחילים להכניס את ריבועי הבצק, מטגנים מכל צד עד להזהיב בערך כחצי דקה.

  • 11.

    כך חוזרים עם כל ריבועי הבצק.

  • 12.

    מוציאים לצלחת עם נייר סופג, מפדרים באבקת סוכר ומגישים!

הכנת? כאן מדרגים
(2)