השילובים הכי טעימים של גבינה במאפים וקינוחים
לא מעט קינוחים ומאפים משולבים על בסיס של גבינות שונות. הגבינה מעניקה לקינוחים טעם ייחודי, מתוק ונימוח. יש גבינות שמנות יותר שיהפכו את הקינוח לכבד ויש גבינות רזות שישאירו את הקינוח קליל ואוורירי עם טעם של עוד. לעומת זאת יש שלל מאפים שהגבינה מעניקה להם קראסט של קראנצ'יות, או משמשת אפילו כמילוי טעים במיוחד. במאמר […]

לא מעט קינוחים ומאפים משולבים על בסיס של גבינות שונות. הגבינה מעניקה לקינוחים טעם ייחודי, מתוק ונימוח. יש גבינות שמנות יותר שיהפכו את הקינוח לכבד ויש גבינות רזות שישאירו את הקינוח קליל ואוורירי עם טעם של עוד. לעומת זאת יש שלל מאפים שהגבינה מעניקה להם קראסט של קראנצ'יות, או משמשת אפילו כמילוי טעים במיוחד. במאמר זה נספר לכם על כל השילובים הנהדרים שמציעה לנו הגבינה.
ממולאים מתוקים
בגזרת הקינוחים והמאפים הממולאים ניתן למצוא לא מעט כאלו. דוגמאות מצוינות לכך הם הקנולי האיטלקי, מדובר בגליל של בצק מטוגן שלתוכו מזלפים גבינת ריקוטה מעט מתוקה ומעליו מפזרים אבקת סוכר. קינוח נוסף שתוכלו למצוא דווקא בנפולי הוא הפנזרוטי. זהו כיסן קטן שעשוי מבצק שמרים וממולא בתערובת של גבינת מסקרפונה עם ריקוטה. עוד קינוח איטלקי מצוין הוא הספוליאטלה, זהו בצק עלים שממולא גם הוא בגבינת ריקוטה ופירות מסוכרים.
ואם אתם מחפשים משהו שהאיטלקים לא המציאו תוכלו להכין מיני מאפינס במילוי גבינה עם פירות יער. המאפינס הקטנים שאפשר לאכול אותם בביס אחד, ממולאים עם גבינה ופירות יער והופכים את המאפינס האלו למעדן אמיתי. יש משהו כל כך טעים ומלטף בשילוב של גבינה עם פירות יער שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול מהם.
הקינוחים הללו מאפשרים לכם באמת להתענג על מילוי הגבינה, שכן הוא מופיע בכל פעם בסוגים שונים של בצקים, במרקמים שונים ובשילובים מעניינים.
ממולאים מלוחים
ממולאים בגזרת המאפים הם בורקס מגבינה שאפשר להכין גם מבצק עלים וגם מבצק של פילאס למי שרוצה להימנע מיתר מרגרינה. תוכלו להכין מליות נהדרות המשלבות מספר גבינות, ביצה וגם תפוח אדמה ולהכין בורקס ביתי נהדר.
בנוסף, תוכלו למלא סמבוסק מבצק שמרים במילוי גבינה ולטגן אותם בשמן עמוק. הם ודאי יחוסלו בתוך דקות אחדות כשהם עדיין חמים חמים. תוכלו להוסיף לצידם גם ירקות ממולאים. אפשר למלא בתערובת גבינות מתובלת היטב פלפלי שושקה אדומים ולהכניסם לתנור, או לחילופין למלא פטריות שמפניון גדולות בגבינת רוקפור, להכניס לתנור בחום גבוה לעשר דקות ולקבל מעדן אמיתי שאף אחד לא יסרב לאכול ממנו.
מרוחים עם גבינה
יש קינוחים וגם מאפים רבים שהגבינה תופיעה כמרוחה עליהם או כתוספת טעימה בצד. למשל ואפל בלגי עם גבינה לבנה מתוקה ואוורירית. תוכלו להכין גבינה כזו באמצעות שילוב של גבינת מסקרפונה ביחד עם שמנת מתוקה והקצפתן יחד.
עוד קינוחים שהגבינה מחמיאה להן היא עוגת מייפל מצופה בקרם גבינה. השילוב בין הטעמים העמוקים של המייפל, למרקם העדין של קרם הגבינה אשר מצפה אותה, הוא לא פחות מחלומי.
גם הקינוח של קרפ, שעליו מרוחה גבינה ועליה מתווספים צימוקים, פטל או אוכמניות, יכול להיות קינוח משודרג יוצא מן הכלל.
בגזרת המאפים תוכלו להתענג על בייגל טרי מרוח בשכבה עבה של גבינת שמנת. תוכלו לשדרג אותו עם עגבניות שרי קטנות, או לחילופין להוסיף סלמון מעושן מעל הגבינה, וליהנות מכריך שמנת וסלומון טעים במיוחד.
עוגות
בגזרת העוגות תמצאו כמובן את מלכת העוגות הלבנה. היא יכולה להגיע בגרסתה האפויה עם אבקת סוכר בזוקה מעליה או בגרסת קרם הגבינה העשיר והנימוח על גבי בסיס של בצק פריך, שאף ניתן להכין ממנו גם קראמבל וליהנות מעוגת גבינה פירורים.
עוד גרסאות מהירות הכנה שמשלבות בהן גבינה הן עוגת הביסקוויטים המיתולוגית, שכן יש האוהבים להוסיף לשמנת גם גביע של גבינה לבנה ולהעניק לעוגת הביסקוויטים טעם עדין של גבינה מתוקה וטעימה, המשתלבת באופן מופלא עם הביסקוויטים. גם עוגת בראוניז עם קרם גבינה אוורירי מעליה, הופכת כל ביס לנימוח ורק מדגישה עד כמה טעמי השוקולד והגבינה משתלבים היטב יחד.
מאפים טבעוניים
לא פעם אנו נתקלים במאפים טבעוניים הכוללים "גבינה", למשל לחמניות "גבינה" וזיתים טבעוניות. כאשר ההתייחסות לגבינה במקרה זה הוא כמובן לתחליפיה. כך תוכלו להכין את הלחמניות הנהדרות הללו עם סויה וטופו, וליהנות מהלחמניות הרכות והטעימות המדמות את טעם הגבינה.
עוד מאפה נהדר שתוכלו להכין מגבינה הוא מאפי שבלול מבצק גבינה, במתכון זה תוכלו לבחור בגבינה לבנה טבעונית כמו: תנובה, טבע האדם, טופוטי וכדומה. בסיום האפייה יצאו לכם שבלולי בורקס נהדרים שתוכלו לאכול עימם סלט ירוק רענן וטעים עם חתיכות טופו מוקפצות.
