סטייק כרוב צלוי בתנור על לאבנה | השף הלבן

סטייק כרוב צלוי בתנור על לאבנה

עדי קלינגהופר עם מתכון קל וטעים עם לאבנה עיזים של פיראוס

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כרובית לאבנה של עדי קלינגהופר
צילום: עדי קלינגהופר

המרכיבים ל8 יחידות:

מצרכים:
  • כרוב לבן גדול
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • צ'ילי גרוס
  • סילאן
  • לאבנה עיזים של פיראוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-185 מעלות, טורבו.

  • 02.

    מסירים 2 שכבות חיצוניות של הכרוב.

  • 03.

    פורסים את הכרוב לחצי ולאחר מכן פורסים לפרוסות. בסך הכול יצאו לכם 8 יחידות.

  • 04.

    מניחים את פרוסות הכרוב על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה.

  • 05.

    מעל פרוסות הכרוב מזלפים שמן זית בנדיבות, מפזרים מלח גס, פלפל שחור גרוס, צ'ילי גרוס ולבסוף מזלפים סילאן (אני זילפתי כף מעל כל פרוסה, אפשר לפי טעמכם האישי).

  • 06.

    מכניסים את הכרוב לאפייה כ-30 דקות או עד שהכרוב מעט שחום ורך מספיק.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 07.

    מניחים לצינון קל בצד.

  • 08.

    ועכשיו מצלחתים – בוחרים צלחת הגשה גדולה, מניחים במרכז הצלחת את לאבנה העיזים של פיראוס, מורחים על שטח כל הצלחת. מעל מזלפים מעט שמן זית ומניחים בעדינות את פרוסות הכרוב.

  • 09.

    מגישים את המנה מיד לאחר ההרכה ואוכלים. מומלץ לאכול ביס של כרוב ביחד עם הלאבנה.

הכנת? כאן מדרגים
(3)