קציצות דגים וקוסקוס עם לאבנה עיזים
רחלי קרוט מציגה מתכון קל וטעים שמשתלב מושלם עם לאבנה עיזים של פיראוס
המרכיבים ל20 קציצות:
- 300 גרם פילה דג לבן טחון
- 1 בצל סגול, קלוף
- 1/2 צרור עלי כוסברה
- 1/4 צרור עלי פטרוזיליה
- 20 עלי נענע
- 3 שיני שום, קלופות
- גרידת לימון מ-1/2 לימון – לא חובה
- 5 כפות שמן זית
- 3/4 כפית מלח
- 2 כפות קורנפלור או פירורי לחם
- 1/2 שקית קוסקוס עבה
- לאבנה עיזים פיראוס
- 2 עגבניות בשלות או 8 עגבניות שרי – לא חובה
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הקוסקוס על פי ההוראות על גבי האריזה ומאווררים אותו עם מזלג. מניחים בצד.
-
02.
בקערת מעבד מזון או בלנדר שמים בצל סגול, עשבי תיבול, שום, גרידת לימון, שמן זית ומלח וטוחנים בפולסים עד שהבצל קצוץ דק. אם אין לכם בלנדר או מעבד מזון קוצצים הכל דק דק עם סכין.
-
03.
מוציאים מחצית מהתערובת שנוצרה ומוסיפים לקוסקוס. מערבבים וטועמים אם צריך מוסיפים מלח ומעט סילאן/מייפל (בערך כף) – לא חובה הסילאן אבל מאזן.
-
04.
את חצי התערובת הירוקה שנותרה מערבבים יחד עם הדג הטחון.
-
05.
מוסיפים לתערובת הקציצות קורנפלור או פירורי לחם ומערבבים.
-
06.
ועכשיו 2 אופציות: אפשר להניח נייר אפייה על תבנית תנור, לשמן מעט את נייר האפייה ולהניח מעל קציצות שמכינים מהתערובת. חשוב לשמן מעט גם מעל.
-
07.
אופים ב-190 מעלות במשך 20 דקות. מומלץ להפוך באמצע האפייה. אופציה שנייה היא ליצור קציצות ולטגן אותן במחבת עם שמן זית עד הזהבה מ-2 הצדדים.
טיימר מופעל
-
08.
להגשה: מניחים את גבינת הלאבנה על גבי צלחת הגשה, מזלפים מעל שמן זית ואפשר גם מעט סילאן למי שאוהב, ומניחים מעל או בצד קציצות דגים וקוסקוס. מי שאוהב יכול לחצות את העגבניות לחצי ולסחוט את פנים העגבניות מעל הדגים והקוסקוס.