מוסקה חצילים עם מלית גבינות ועגבניות | השף הלבן

מוסקה חצילים עם מלית גבינות ועגבניות– מתכון מהיר וקל

מוסקה חצילים עם מלית גבינות ועגבניות– מתכון מהיר וקל

מאת: אינס שילת ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מוסקה חצילים עם מלית גבינות ועגבניות– מתכון מהיר וקל
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 4-6:

  • 2 חצילים גדולים וארוכים
  • 1 שקית פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 2 עגבניות גדולות בקוטר החציל פרוסות לפרוסות דקות
  • 1/2 כוס חלב "תנובה"
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שום גבישי
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום שלמים
  • תרסיס שמן זית
להכנת רוטב בשמל
  • 20 גרם חמאה תנובה
  • 3 כפות מחוקות (30 גרם) קמח
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% שומן תנובה
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה-בינונית, עד שהיא נמסה. מוסיפים קמחובוחשים לעיסה.

  • 02.

    מוסיפים מעט שמנת (3-4 כפות) וטורפים במטרפה עד שאין גושים. ממשיכים להוסיף אתהשמנת בהדרגה ולטרוף עד שמתקבלת בלילה חלקה.

  • 03.

    מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שרוטב במרקם של דיסה סמיכה. מסירים מהאשומצננים.

  • 04.

    פורסים את החצילים לפרוסות עבות יחסית בעובי של

  • 05.

    5 ס"מ.

  • 06.

    מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומרססים תרסיס שמן.

  • 07.

    אופים כ- 25 דקות בחום של 200 מעלות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 08.

    בקערה מניחים רוטב בשמל, חצי כוס חלב, מלח, פלפל ושום גבישי.

  • 09.

    טורפים בעזרת מטרפה לרוטב חלק.

  • 10.

    על תבנית נפרדת מניחים פרוסת חציל עליה פתיתי פרמזן, פרוסת עגבנייה, 2 עלי בזיליקום ופרוסת חציל נוספת חוזרים על הפעולה עם עוד פרוסת חציל, סה"כ 3 פרוסות חציל בכל מגדל. מסיימים עם פרוסת חציל.

  • 11.

    מניחים על כל מגדל חצילים כף גדושה רוטב בשמל ומעל פתיתי פרמזן.

  • 12.

    אופים שוב, בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות ומגישים עם עלי בזיליקום טריים מעל .

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.