מתכון בניצה פרסה וגבינות | השף הלבן

בניצה פרסה וגבינות

מאפה פילו במלית פרסה וגבינה בולגרית, מושלם לאירוח או לארוחת ערב משפחתית וחלבית. תוכלו להחליף את הפרסה באפרסקים ולקבל מאפה מתוק

מאת: מיטל בוהארון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בניצה פרסה וגבינות

המרכיבים ל6-7:

  • 1 חבילת דפי פילו (12-15 דפים)
למלית:
  • 100 גרם חמאה מומסת (לפי הצורך)
  • 1 קובייה גבינה בולגרית קשה (כ-300 גר`), מפוררת בידיים
  • 6 יחידות פרסה שטופות היטב
לציפוי:
  • ביצה מהולה בכף מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 200 מעלות.

  • 02.

    שוטפים היטב את הפרסה, מייבשים אותה, מקצצים דק, מטגנים במחבת עד שהיא רכהושמים בצד לצינון.

  • 03.

    מפוררים את הגבינה ולאחר שהפרסה מתקררת לערבב ביחד.

  • 04.

    לוקחים כל 2 עלים מברישים אותם בחמאה מומסת, שמים חלק מהמלית צמוד לצד הקרוב אלינו ומגלגלים, מניחים בתבנית וכך ממשיכים עד שמסיימים את כל הדפים. (ניתן לשים המקום הפרסה אפרסקים ואז יוצא מאפה מתוק)

  • 05.

    לפני שמכניסים לתנור מורחים מעל ביצה מהולה בכף מים.

  • 06.

    אופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב. מצננים מעט, פורסים לריבועים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(120)