מתכון צ'ולנט | השף הלבן

צ'ולנט

חמין אשכנזי

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צ'ולנט

המרכיבים ל6 מנות:

  • נתחים למרק וחמין "אדום אדום"
  • 350 גרם שעועית לבנה שהושרתה במים קרים ללילה
  • 4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לארבע
  • 2 בצלים גדולים קלופים וחתוכים גס
  • 1 ראש שום חצוי לרוחבו
  • 2 כפיות מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 2 כפות גדושות של פפריקה מתוקה
  • 6 יחידות שזיף שחור מגולען
  • מים לכיסוי הבשר
  • 1/3 כוס שמן צמחי
  • 180 גרם גריסי פנינה שטופים היטב

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    מחממים בסיר רחב שמן ומטגנים להזהבה את הבצל.

  • 03.

    מוסיפים את הבשר ומטגנים להשחמה כ -15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    מוסיפים את התבלינים, מערבבים ואז מוסיפים את המים עד 3 אצבעות מעל לגובה כיסוי הבשר ומביאים לרתיחה.

  • 05.

    מבשלים כ- ½ שעה ואז מוסיפים את השעועית, השום והשזיפים.

  • 06.

    מבשלים כ- ½ שעה נוספת ומוסיפים את תפוחי האדמה.

  • 07.

    מביאים לרתיחה, מוסיפים את הגריסים, מכסים במים 2 אצבעות גובה מעל המוצקים.

  • 08.

    מניחים בסיר מכוסה היטב בתנור בחום של 100 מעלות או בסיר חשמלי או על פלטה ללילה.

  • 09.

    ניתן לגוון עם נתח בשר מעושן (חזה אווז 250 גר’) שמוסף בשלב התנור לתוספת טעם או להניח מעל קישקע.

הכנת? כאן מדרגים
(422)