מתכון ממליגה (פולנטה) עם 3 סוגי גבינות וביצים | השף הלבן

ממליגה (פולנטה) עם 3 סוגי גבינות וביצים

תבשיל קמח תירס מעולה עם חביתת עין מעל

מאת: יעקב קרויטורו
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
ממליגה (פולנטה) עם 3 סוגי גבינות וביצים

המרכיבים ל4:

  • לממליגה(פולנטה)
  • 1/2 ק"ג קמח תירס
  • 4 כוסות מים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כף מלח
  • 4 קוביות חמאה (הגודל לפי הטעם או הגזרה)
  • 100 ג"ר גבינת רוקפור
  • 100 ג"ר גבינת קשקבל
  • 100 ג"ר פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 8 ביצים מטוגנות העין כל שניים בנפרד

הוראות הכנה:

  • 01.

    להביא לרתיחה את המים עם השמן והמלח

  • 02.

    להנמיך את הלהבה

  • 03.

    ולהוסיף את קמח התירס בהדרגה תוך כדי ערבוב

  • 04.

    ולבשל את הממליגה (פולנטה) עד לקבלת עיסה סמיכה

  • 05.

    להמשיך לבשל עד להפרדות התערובת מקצות הסיר

  • 06.

    לתוך צלחת לצקת מצקת של הממליגה (פולנטה) לבזוקמתערובת הגבינות להוסיף קובית חמאה ולצקת עוד מצקת של ממליגה מעל

  • 07.

    ולהניח מעל את ביצים המטוגנות

הכנת? כאן מדרגים
(254)