תחתיות ארטישוק ממולאות בטופו ופירות יבשים – תוספת חגיגית לחג
תחתיות ארטישוק ממולאות בטופו ופירות יבשים – תוספת חגיגית לחג בגרסה הטבעונית
המרכיבים ל8:
- 1 חבילת תחתיות ארטישוק מוקפאות "סנפרוסט" (400 גרם)
- 1 חבילת טופו מתובל בסגנון פרובנס "תנובה"
- 2 בצלים, קצוצים
- 1/2 כוס אגוזי מלך
- 1/2 כוס משמשים יבשים
- 1/2 כוס שזיפים מיובשים, מגולענים
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
- 1 בטטה בינונית, קצוצה גס
- 1 כף שמן קנולה
- 1 כף שמן קנולה
- 3 גבעולי סלרי, קצוצים
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מים לכיסוי
הוראות הכנה:
-
01.
במחבת קטנה מטגנים עד להזהבה 2 בצלים קצוצים עם קורט מלח. משתמשים במחצית מהכמות למילוי תחתיות הארטישוק ואת המחצית השנייה שומרים בצד לרוטב.
-
02.
במעבד מזון שמים טופו מתובל בסגנון פרובנס, אגוזי מלך, משמשים מיובשים, פטרוזיליה, בטטה ומחצית מכמות הבצל המטוגן. מעבדים מספר דקות לתערובת חלקה ומשחתית.
-
03.
יוצרים מהתערובת מעין קציצות כדוריות וממלאים בהם את תחתיות הארטישוק, מהדקים היטב.
-
04.
בסיר בגודל מתאים מניחים את מחצית הבצל המטוגן ששמרנו בצד, גבעולי סלרי קצוצים, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים. מסדרים את תחתיות הארטישוק הממולאות בשכבה אחת ומוזגים מים עד לכיסוי של כ-3/4 מגובה הארטישוקים הממולאים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה 45-50 דקות. במהלך הבישול יש להרטיב מידי פעם את הארטישוקים ברוטב.
טיימר מופעל