מתכון רולדת ירקות מוקפצים | השף הלבן

רולדת ירקות מוקפצים

רולדת ירקות מוקפצים

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
רולדת ירקות מוקפצים

המרכיבים ל10 מנות:

  • קורט סוכר
  • 1 ביצה
  • חבילה  (200 גרם) פתיתי גבינת עמק למאפים מסדרת השף הלבן
  • 1/2 ק"ג בצק פילס מעדנות
  • 200 גרם נבטים
  • 4 גזרים בינוניים
  • 2 בצלים בינוניים
  • 200 גרם פטריות שמפניון
  • 4 פלפלים צבעונים
  • 1/2 כרוב לבן
  • 1 כפית קמח
  • קורט זנגוויל רצוי טרי מגורר
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

     חותכים את הירקות לרצועות.

  • 02.

     מחממים במחבת עמוק מעט שמן ומקפיצים לפי הסדר את רצועות הבצל, הגזר, הפלפלים, הכרוב והנבטים.

  • 03.

     מתבלים, מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ומצננים.

  • 04.

     מוסיפים לירקות את פתיתי הגבינה ומערבבים.

  • 05.

     משטחים את הבצק, כאשר הוא מונח עדיין על הניילון, וחותכים מלבן בגודל 25X28 ס"מ. מניחים את המילוי בקצה אחד ומגלגלים לצורת גליל.

  • 06.

     מניחים את הגלילה (כדאי להעזר בניילון לצורך הרמת הבצק לתבנית אולם אסור לשכוח להסיר אותו), בתבנית אפייה משומנת. מורחים בביצה, מפזרים את השומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ’ של 180 מעלות. כאשר הבצק מקבל צבע זהוב מורידים את החום ל- 160 מעלות וממשיכים לאפות למשך 25 דקות.  

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(108)