מתכון קישואים צרובים על מצע לבנה | השף הלבן

קישואים צרובים על מצע לבנה

השילוב המושלם בין הקישואים חמים, הלבנה הקרה ומעט חמצמצה – מתכון לקישואים וזוקיני צרובים על מצע לבנה שיהוו מנה ראשונה קלילה או תוספת לצד המנה העיקרית

קישואים צרובים על מצע לבנה מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קישואים צרובים על מצע לבנה

המרכיבים לל-4-6 מנות:

  • 9 קישואים קטנים-בינוניים
  • 3 זוקיני
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 חב' גדולה (500 גרם) לבנה פיראוס 5% שומן
  • לעיטור: 1 עגבניה עסיסית או 1-2 כפות עגבניות מיובשות-לחות, פרוסות דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה.

  • 02.

    שוטפים קישואים וזוקיני, חותכים לשמיניות לאורכם, מפזרים על גבי התבנית, מזלפים 2 כפות שמן זית בזרזיף דק, בוזקים מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס ומכניסים לתנור.

  • 03.

    אופים במשך 30-34 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים ומוציאים.הגשה:מסדרים את הלבנה כמצע בצלחת הגשה גדולה, מעט עמוקה. מפזרים את הקישואים הצרובים מעל. מעטרים בזרעי עגבנייה שסוחטים מעגבניה עסיסית חצויה – או בפיסות דקות של עגבניות מיובשות-לחות, מזלפים כף שמן זית ומגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:34:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)