מתכון פאי פלפלים צבעוני | השף הלבן

פאי פלפלים צבעוני

לחובבי הפאי, מנה טעימה ומיוחדת לשעות הערב. מומלץ להגיש עם סלט עלים רענן

מאת: תאיר בשור-לוץ
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי פלפלים צבעוני

המרכיבים ל 6-8 מנות:

לקלתית בצק:
  • 100 גרם חמאה "תנובה, מלוחה
  • 1 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
  • 1-1.5 כוסות קמח תופח.
למלית פלפלים:
  • 2-3 כפות שמן זית
  • פלפל אדום גדול חתוך לרצועות דקות
  • פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
  • פלפל כתום חתוך לרצועות דקות
  • פלפל ירוק בהיר חתוך לרצועות דקות
  • בצל פרוס לחצאי עיגולים
  • 3-4 שיני שום קצוצות דק
  • חופן צנוברים קלויים
  • 50 גרם גבינה בולגרית "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
  • מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה
  • גבינת "עמק" תנובה מגוררת - לא חובה
  • ביצה טרופה

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את חומרי הבצק בקערה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך. מניחים במקרר לחצי שעה או במקפיא ל-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מרדדים 2/3 מהבצק בתבנית מלבנית משומנת ומחוררים מעט בעזרת מזלג. את השליש הנותר שומרים לאח"כ.

  • 03.

    בינתיים מכינים את המלית:

  • 04.

    מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת גדולה ומאדים את הבצל עד לשקיפות.

  • 05.

    מוסיפים את רצועות הפלפלים וממשיכים לאדות היטב עד שהפלפלים מתרככים מעט.מוסיפים את השום ומתבלים במלח,פלפל שחור ופפריקה מתוקה לפי הטעם. יש להזהר בהוספת המלח מכיוון שמוסיפים אח"כ גם גבינה מלוחה.

  • 06.

    מוסיפים את הצנוברים הקלויים וממשיכים לאדות עוד דקה - שתיים.

  • 07.

    מכבים את הלהבה ומוסיפים את קוביות הגבינה הבולגרית מערבבים קלות ושופכים על הבצק שבתבנית.

  • 08.

    בשלב זה ניתן לפזר מעל לתערובת גבינת "עמק" תנובה מגוררת.

  • 09.

    משליש הבצק שהשארנו בהתחלה יוצרים רצועות ומסדרים אותן בצורת "שתי וערב"

  • 10.

    על הפאי.מורחים את הרצועות בביצה טרופה.

  • 11.

    אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180-185 מעלות במשך 35 דקות

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(127)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.