סירות חצילים בציפוי טחינה, צנוברים ועגבניות
מנה טעימה וקלה להכנה

המרכיבים ל 4 מנות:
- 2חצילים קטנים -בינוניים
- מלח גס
- רבע כוס שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 4 עגבניות שרי,חתוכות לשמיניות
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- 3 כפות שמן זית מאיכות טובה
- מלח, פלפל שחור
- 3 כפות צנוברים
- 1 מיכל קטן [125גרם] טחינה מוכנה
- 4 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
הוראות הכנה:
-
01.
שוטפים את החצילים ומחלקים כל אחד לשניים, לאורך, כדי ליצור "סירות" בצד החתוך של החצילים עושים חריצים לאורך ולרוחב ,לתוך עומק החציל אבל נזהרים לא לפצןע את הקליפה, זורים מלח ומברישים היטב בשמן זית.
-
02.
מחממים את התנור לחום בינוני גבוה [190מעלות צלסיוס], כשהתנור חם משמנים תבנית ומניחים את החצילים עם החתך כלפי מעלה, צולים את החצילים במשך 30 עד 40 דקות או עד שהם רכים למגע והחלק העליון מזהיב
טיימר מופעל
-
03.
מערבבים בקערה את השום עם העגבניות והפטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל מחלקים את התערובת בין החצילים ומשקיעים אותה מעט לתוך החתך, מזלפים שמן זית למעלה ואופים עוד 7 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
לפני ההגשה מטפטפים את הטחינה על פני המלית וזורים צנוברים ורבעי עגבניות, מגישים חם או פושר. טיפ: אפשר להקרים את הציפוי, לאחר שמטפטפים על החציל את הטחינה מחזירים לתנור לעוד 5 דקות עד שנוצר קרום עליון של טחינה חמה.
טיימר מופעל