לקט ירקות ירוקים ואטריות אורז/שעועית א-לה אוליו | השף הלבן

לקט ירקות ירוקים ואטריות אורז/שעועית א-לה אוליו

סלט ירקות עשיר וטעים במיוחד שיתאים גם לצמחונים

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לקט ירקות ירוקים ואטריות אורז/שעועית א-לה אוליו

המרכיבים ל 6-8:

  • 400 גרם מיני ברוקולי / ברוקולי מוקפא "סנפרוסט"
  • 1/2 שקית (300 גרם) שעועית ירוקה עדינה מוקפאת "סנפרוסט"
  • 1/2 שקית (300 גרם) אפונה עדינה מוקפאת "סנפרוסט"
  • 1 חבילה (300 גרם) אטריות שעועית/אורז
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, חתוכות לקוביות
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ לקוביות (לאוהבי חריף ניתן להשתמש בפלפל שלם)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • עלים מ-5 גבעולים של עשבי התיבול- נענע ופטרוזיליה (כל אחד), קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את האטריות לפי הוראות היצרן, ומסננים.

  • 02.

    מפשירים את הברוקולי, האפונה והשעועית בקערה עמוקה עם מי ברז כ-10 דקות, ומסננים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מחממים שמן זית במחבת רחבה, מטגנים את השום, הבצל, והפלפל הירוק כ-4 דקות על להבה בינונית. מוסיפים את הירקות הירוקים, ומטגנים כ-8 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    מוסיפים את האטריות, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית, ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל את עשבי התיבול. לגיוון: ניתן להגיש עם רבעי לימון.

הכנת? כאן מדרגים
(3)