כרישה צלויה בשום ולימון, ברוטב "יוגורט" סויה
מנה ראשונה טבעונית, אלגנטית ורעננה
פרווה
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4:
- מלח, פלפל לבן
- מים לפי הצורך
- להגשה: בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה
- 4 כרישות עבות או 8 דקות, החלק הבהיר
- 1/4 כוס שמן זית
- 4 כפות מיץ לימון
- 1 כפית גרידת קליפת לימון
- 4 כפות מים
- 5 שיני שום חצויות
- מלח, פלפל
לרוטב:
- 1 גביע (125 גרם) מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה"
- 1 כפית חרדל
- 1 שן שום כתושה
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הכרישות למקטעים של 6-7 ס"מ. חותכים כל מקטע לאורכו ל-
-
02.
טורפים את מרכיבי הרוטב בקערית. מוסיפים מים עד דרגת הסמיכות הרצויה.
-
03.
מחממים במחבת שמן, מיץ וקליפת לימון, מים, שום, מלח ופלפל עד רתיחה. מצרפים את הכרישות, מכסים ומבשלים כ 15 דקות עד שהן מתרככות. מערבבים מידי פעם. מסירים את המסה ומאפשרי לנוזלים להתאדות ולכרישות להשחים מעט.
טיימר מופעל
-
04.
מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים רוטב, בוזקים בצל ירוק או עירית קצוצה ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים