כרישה צלויה בשום ולימון, ברוטב "יוגורט" סויה | השף הלבן

כרישה צלויה בשום ולימון, ברוטב "יוגורט" סויה

מנה ראשונה טבעונית, אלגנטית ורעננה

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כרישה צלויה בשום ולימון, ברוטב
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4:

  • מלח, פלפל לבן
  • מים לפי הצורך
  • להגשה: בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה
  • 4 כרישות עבות או 8 דקות, החלק הבהיר
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית גרידת קליפת לימון
  • 4 כפות מים
  • 5 שיני שום חצויות
  • מלח, פלפל
לרוטב:
  • 1 גביע (125 גרם) מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה"
  • 1 כפית חרדל
  • 1 שן שום כתושה

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הכרישות למקטעים של 6-7 ס"מ. חותכים כל מקטע לאורכו ל-

  • 02.

    טורפים את מרכיבי הרוטב בקערית. מוסיפים מים עד דרגת הסמיכות הרצויה.

  • 03.

    מחממים במחבת שמן, מיץ וקליפת לימון, מים, שום, מלח ופלפל עד רתיחה. מצרפים את הכרישות, מכסים ומבשלים כ 15 דקות עד שהן מתרככות. מערבבים מידי פעם. מסירים את המסה ומאפשרי לנוזלים להתאדות ולכרישות להשחים מעט.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים רוטב, בוזקים בצל ירוק או עירית קצוצה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)