כרובית צלויה בתנור עם רימונים

מעדן מקורי של כרובית, טחינה וגרעיני רימון

מאת: נעמי אבליוביץ'
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כרובית צלויה בתנור עם רימונים
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 1 שקית כרובית קפואה
  • טחינה גולמית
  • צרור עלי פטרוזליה שטופים וקצוצים דק
  • גרגרים מ-1 רימון
  • מלח ים לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • מיץ לימון סחוט טרי
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

  • 02.

    מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את פרחי הכרובית לפי הוראות ההכנה המופיעות על גבי האריזה. מסננים ומניחים בקערה גדולה.

  • 03.

    מתבלים את הכרובית בשמן זית, מלח ופלפל, מערבבים היטב ומעבירים לתבנית האפיה, כאשר הכרוביות בשכבה אחידה. צולים בתנור עד להזהבה, 30-40 דקות.

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 04.

    מעבירים את פרחי הכרובית הצלויה לצלחת הגשה. סוחטים מעל מיץ לימון בנדיבות ומזליפים טחינה גולמית בנדיבות. מפזרים מעל את עלי הפטרוזיליה הקצוצים וגרגרי הרימון ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(403)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.