ארטישוק צלוי עם פרמג'יאנו רג'יאנו | השף הלבן

ארטישוק צלוי עם פרמג'יאנו רג'יאנו

מנה ראשונה בהשראה איטלקית וחומרי גלם טריים: ארטישוק צלוי עם שמן זית ורוטב חרדל, עגבניות שרי מתקתקות וגילופי פרמגי'אנו רג'יאנו שתשאיר רושם בשבועות

מאת: גיא פינס
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל6 מנות:

  • 150 גרם פרמג'יאנו רג'יאנו "COLLECTION" פרוס ע"י קולפן
  • 3 יחידות ארטישוק חצויים לחצאים (להכנה מהירה ניתן להשתמש בארטישוק משומר מיובא מאיטליה)
  • 8 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 2 כוסות עגבניות שרי חצויות
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/4 כפית מלח דק
  • מיץ מלימון שלם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית חרדל חלק
גודל תבנית: צלחת הגשה רחבה ושטוחה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מנקים את שערות הארטישוק בעזרת כף, מניחים את הארטישוק על תבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים ב-5 כפות שמן זית וזורים מלח גס.

  • 02.

    אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ל-30 דקות (במקרה ומשתמשים במשומר, צולים עם שמן הזית על מחבת לכ-3 דקות מכל צד)

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    הרוטב: מערבבים בצנצנת שום, מלח דק, מיץ לימון, 2 כפות שמן זית וחרדל.

  • 04.

    צולים את עגבניות השרי עם כף שמן זית עד לחריכה עדינה ומניחים סביב הארטישוק.

  • 05.

    על צלחת הגשה מניחים את הארטישוק, מוזגים רוטב מעל הארטישוק ומפזרים גילופי פרמג'יאנו רג'יאנו.

הכנת? כאן מדרגים
(0)