ארטישוק צלוי עם פרמג'יאנו רג'יאנו
מנה ראשונה בהשראה איטלקית וחומרי גלם טריים: ארטישוק צלוי עם שמן זית ורוטב חרדל, עגבניות שרי מתקתקות וגילופי פרמגי'אנו רג'יאנו שתשאיר רושם בשבועות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל6 מנות:
- 150 גרם פרמג'יאנו רג'יאנו "COLLECTION" פרוס ע"י קולפן
- 3 יחידות ארטישוק חצויים לחצאים (להכנה מהירה ניתן להשתמש בארטישוק משומר מיובא מאיטליה)
- 8 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח גס
- 2 כוסות עגבניות שרי חצויות
- 1 שן שום כתושה
- 1/4 כפית מלח דק
- מיץ מלימון שלם
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית חרדל חלק
גודל תבנית: צלחת הגשה רחבה ושטוחה
הוראות הכנה:
-
01.
מנקים את שערות הארטישוק בעזרת כף, מניחים את הארטישוק על תבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים ב-5 כפות שמן זית וזורים מלח גס.
-
02.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ל-30 דקות (במקרה ומשתמשים במשומר, צולים עם שמן הזית על מחבת לכ-3 דקות מכל צד)
טיימר מופעל
-
03.
הרוטב: מערבבים בצנצנת שום, מלח דק, מיץ לימון, 2 כפות שמן זית וחרדל.
-
04.
צולים את עגבניות השרי עם כף שמן זית עד לחריכה עדינה ומניחים סביב הארטישוק.
-
05.
על צלחת הגשה מניחים את הארטישוק, מוזגים רוטב מעל הארטישוק ומפזרים גילופי פרמג'יאנו רג'יאנו.
הכנת? כאן מדרגים