ארטישוק צלוי עם פרמג'יאנו רג'יאנו | השף הלבן

ארטישוק צלוי עם פרמג'יאנו רג'יאנו

מנה ראשונה בהשראה איטלקית וחומרי גלם טריים: ארטישוק צלוי עם שמן זית ורוטב חרדל, עגבניות שרי מתקתקות וגילופי פרמגי'אנו רג'יאנו שתשאיר רושם בשבועות

מאת: גיא פינס
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 150 גרם פרמג'יאנו רג'יאנו "COLLECTION" פרוס ע"י קולפן
  • 3 יחידות ארטישוק חצויים לחצאים (להכנה מהירה ניתן להשתמש בארטישוק משומר מיובא מאיטליה)
  • 8 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 2 כוסות עגבניות שרי חצויות
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/4 כפית מלח דק
  • מיץ מלימון שלם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית חרדל חלק
גודל תבנית: צלחת הגשה רחבה ושטוחה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מנקים את שערות הארטישוק בעזרת כף, מניחים את הארטישוק על תבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים ב-5 כפות שמן זית וזורים מלח גס.

  • 02.

    אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ל-30 דקות (במקרה ומשתמשים במשומר, צולים עם שמן הזית על מחבת לכ-3 דקות מכל צד)

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    הרוטב: מערבבים בצנצנת שום, מלח דק, מיץ לימון, 2 כפות שמן זית וחרדל.

  • 04.

    צולים את עגבניות השרי עם כף שמן זית עד לחריכה עדינה ומניחים סביב הארטישוק.

  • 05.

    על צלחת הגשה מניחים את הארטישוק, מוזגים רוטב מעל הארטישוק ומפזרים גילופי פרמג'יאנו רג'יאנו.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.