מתכון ארטישוק ירושלמי צלוי עם ירקות | השף הלבן

ארטישוק ירושלמי צלוי עם ירקות

ארטישוק ירושלמי צלוי עם ירקות, מנה ראשונה מופלאה ותוספת מצוינת למנות עיקריות.

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ארטישוק ירושלמי צלוי עם ירקות

המרכיבים ל6 מנות:

  • 6 יחידות ארטישוק ירושלמי
  • 3 ראשי שום שלמים
  • 4 קישואים כדוריים
  • 1 גמבה צהובה
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 גמבה ירוקה
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 גבעולי תימין
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • מיץ מחצי לימון גדול

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקלפים את פקעת הארטישוק הירושלמי ושמים בתבנית חסינת חום מלבנית [או תבנית אלומיניום חד פעמית].

  • 02.

    מנקים את החלק התחתון של ראש השום משאריות חול ומורידים את השליש העליון, שמים בתבנית.

  • 03.

    פורסים את הקישואים לפרוסות ואת הגמבות לרצועות, מסדרים את כל הירקות בתבנית ,מזלפים עליהם את שמן הזית וזורים בנדיבות מלח גס ופלפל שחור, מניחים על הירקות את גבעולי התימין והרוזמרין וסוגרים את התבנית היטב ברדיד אלומניום.

  • 04.

    שמים בתנור שחומם מראש לחום בנוני -גבוה אופים כחצי שעה,

  • 05.

    מורידים את הכיסוי ,מקטינים את החום ל-190 מעלות ואפים כחצי שעה.

  • 06.

    מתבלים בעוד מעט מלח ופלפל שחור ומזלפים מיץ לימון על הירקות לפני ההגשה. מגישים חם או קר.

הכנת? כאן מדרגים
(76)