ריזוטו פתיתים
הפתיתים פותחו בארץ כתחליף לאורז – ומסתבר שהם יכולים להחליף אותו גם בריזוטו! בתוספת שמנת, חמאה וגבינה הופכים את הפתיתים מתוספת של ילדים למנה מפתיעה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: מיכל לוי אלחלל
עיצוב: מיכל לוי אלחלל
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 ליטר מים (לבישול)
- 2 כוסות (360 גרם) פתיתים
- 1 שקית (200 גרם) עלי תרד טריים
- 4 כפות שמן זית
- 60 גרם חמאה או שמן זית
- 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 2/3 כוס (100 גרם) אפונה עדינה קפואה "סנפרוסט" מופשרת
- 1/3 כוס (70 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1/3 כוס (60 גרם) פתיתי עמק
- מלח ופלפל לבן
גודל תבנית: סיר בקוטר 22 ס"מ מינימום
הוראות הכנה:
-
01.
מוזגים לסיר בינוני את המים ומחממים על להבה גבוהה עד לרתיחה עדינה. מוסיפים את הפתיתים, מביאים לרתיחה ומבשלים בבעבוע עדין 7-5 דקות, עד שהפתיתים מתרככים. מסננים את הפתיתים ושוטפים במים (כמו פסטה).
טיימר מופעל
-
02.
שמים בסיר בינוני כף חמאה או שמן זית וממסים. מוסיפים את התרד ומטגנים כדקה. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האפונה והפתיתים, מערבבים ומביאים לרתיחה חוזרת. מסירים מהאש, מוסיפים את יתרת החמאה או שמן הזית ואת הגבינות ומערבבים עד לאיחוד.
-
03.
טועמים ומתבלים במעט מלח ופלפל לבן. מעבירים לצלחות הגשה. מגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים