מתכון ריזוטו לבן עם פטריות | השף הלבן

ריזוטו לבן עם פטריות

תוספת שתעשה לכם את הארוחה

מאת: השף אופיר וידבסקי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ריזוטו לבן עם פטריות

המרכיבים ל 10 מנות:

לציר ירקות:
  • 1 בצל קצוץ גס
  • 1 גזר קצוץ גס
  • 1 סלרי קצוץ גס
  • 3-4 כוסות מים
  • 3-4 עלי דפנה
  • 3-4 גרגרי פלפל אנגלי
לריזוטו:
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 שן שום כתושה
  • 300 גרם פטריות שמפיניון (אפשר גם פטריות יער) פרוסות
  • 300 גרם (כוס וחצי) אורז לריזוטו
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 38% מסדרת השף הלבן
  • 4 כפות שמן זית
  • 25 גרם חמאה
  • 1 חבילה (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • ענף טימין לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה: להכנת ציר הירקות, מבשלים את מרכיבי הציר בסיר (בצל, גזר, סלרי, מים, עלי דפנה ופלפל אנגלי) עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כחצי שעה, ומסננים.

  • 02.

    מחזירים את הציר המסונן לסיר ומשאירים על להבה נמוכה.

  • 03.

    להכנת הריזוטו: מחממים בסיר עם ידית (קלחת) את שמן הזית עם השום והבצל ומאדים למשך 2-3 דקות. מוסיפים את אורז הריזוטו ומערבבים היטב. מוסיפים את היין ומערבבים היטב.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מוסיפים את הפטריות ומערבבים, עד שהפטריות מפרישות את כל הנוזלים.

  • 05.

    מוסיפים מהציר עד לכיסוי האורז ומערבבים ללא הרף.

  • 06.

    כשהריזוטו סופג את הנוזלים, מוסיפים עוד ציר, עד שהאורז רך, אך מעט נגיס (אל דנטה).

  • 07.

    מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת מבשלים עוד כשתי דקות, עד שהשמנת מסמיכה ונספגת בריזוטו.

  • 08.

    מכבים את האש, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את פתיתי הפרמזן. מערבבים היטב.

  • 09.

    מקשטים בענף טימין ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(546)

קטגוריות

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.