קינוח תותים וקרם שמנת בכוסות אישיות – קינוח חגיגי וטעים

קינוח תותים וקרם שמנת בכוסות אישיות

קינוח תותים וקרם שמנת בכוסות אישיות הוא שילוב מושלם של קרמבל פריך, קרם שמנת עשיר ורוטב תותים טריים. תוספת של אוכמניות ושכבת תותים מקפיצה את הטעמים ויוצרת קינוח קליל ומרשים. המתכון פשוט להכנה וכולל רוטב תותים עגלגל ומרקם קרמי מושלם, שמצוין לארוחת חג או אירוח.

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קינוח תותים וקרם שמנת בכוסות אישיות

המרכיבים ל 7-10 מנות:

לקראמבל:
  • 80 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
  • 70 גרם (חצי כוס) קמח שקדים
  • 40 גרם (שליש כוס) קוקוס טחון
  • 100 גרם (3/4 כוס) פקאנים קצוצים גס
  • 65 גרם (שליש כוס) סוכר
  • 1 כף קורנפלור/קמח תפו״א
לתותים:
  • חצי קילו תותים שטופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1-2- חבילות של אוכמניות
לרוטב תותים (לא חובה, אם אין זמן/כוח):
  • 300 גרם תותים חתוכים גס
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף קורנפלור
לקרם:
  • 500 מ״ל שמנת להקצפה 38%
  • 1 שמנת חמוצה 15%
  • 4 כפות אבקת אינסטנט פודינג
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • רוטב תותים שהכנו
  • חופן נענע לקישוט (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים עם הרוטב תותים כי הוא צריך להתקרר, ואם אתם עצלנים אפשר לוותר עליו, הוא מוסיף טעם תותי עדין לקרם.

  • 02.

    שמים את התותים, הסוכר והקורנפלור בקלחת ומבשלים כחצי שעה. מועכים את התותים קצת מדי פעם עד שנוצר רוטב חלק וסמיך. מצננים מעט ומעבירים את הרוטב במסננת. מצננים לחלוטין במקרר.

  • 03.

    קראמבל:

  • 04.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 05.

    שמים את כל המרכיבים בקערה ובעזרת הידיים מאחדים לתערובת פירורית ואחידה.

  • 06.

    מעבירים את התערובת לנייר האפייה ומשטחים לשכבה אחידה.

  • 07.

    אופים 10-15 דקות עד שהקראמבל מתחיל להזהיב. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 08.

    קרם:

  • 09.

    בקערה שמים את כל המרכיבים ומקציפים כמה דקות לקרם יציב אך לא נוקשה מדי. מעבירים את הקרם לשקית זילוף.

  • 10.

    מרכיבים:

  • 11.

    שמים 2 כפות קראמבל בתחתית הכוס. מזלפים שכבת קרם ומפזרים תותים ואוכמניות.

  • 12.

    חוזרים על כל השכבות שוב (בכוסות ממש קטנות אפשר גם לעשות סיבוב אחד).

  • 13.

    מקשטים בעלה של נענע.

  • 14.

    מגישים מיד אך מניסיון הקינוח נשמר היטב בקירור, כשהוא עטוף, עד 24 שעות.

  • 15.

    יתכן ויישאר לכם קצת קרם, שמרו במקרר והגישו למחרת עם תותים טריים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.