קינוח קצפת גבינה עם דובדבנים
קינוח מפנק שכולם יאהבו
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
- 500 גרם גבינת כנען
- 500 גרם שמנת מתוקה 38% (2 קופסאות)
- 6-8 כפות סוכר או כמו סוכר
- קליפה מגוררת מ-1 לימון
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות קורנפלור
למלית ורוטב:
- 2 סלסלות דובדבנים
- 3 כפות סוכר או כמו סוכר
- 1 כף מיץ לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים את השמנת מתוקה לקצפת יציבה אך לא נוקשה. מוציאים לקערת זכוכית, מכסים ומצננים.
-
02.
בקערת המיקסר שמים את הכנען, סוכר/כמוסוכר, מיץ לימון וקליפה, קורנפלור ומקציפים כדקה. מוסיפים את הקצפת ב-2-3 פעמים ומקציפים לתערובת אוורירית. שומרים במקרר עד להרכבת המנות.
-
03.
מגלענים את כל הדובדבנים. מחצית שומרים בצד ומחצית שמים במעבד מזון יחד עם הסוכר/כמוסוכר והלימון וטוחנים לרוטב.
-
04.
הרכבת הקינוח:מכינים גביעי זכוכית יפים - בתחתית כל גביע שמים כ-3 דובדבנים, כף או שתיים מתערובת הריקוטה, רוטב דובדבנים ושוב כף או שתיים של הריקוטה וכך עד למעלה. מסיימים עם דובדבנים ורוטב.
-
05.
שומרים מכוסה בנייר נצמד במקרר עד להגשה.
הכנת? כאן מדרגים