מתכון קינוח בכוסות: טרייפל קצפת-יוגורט, גרנולה ופירות | השף הלבן

קינוח בכוסות: טרייפל קצפת-יוגורט, גרנולה ופירות

קינוח אלגנטי ומפנק, שיתאים לחג שבועות – ולא רק. יוגורט העזים מרענן ומקליל את הקצפת: התוצאה היא קרם עדין וטעים מאוד.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קינוח בכוסות: טרייפל קצפת-יוגורט, גרנולה ופירות
לגרנולה (קופסה גדולה):
  • 65 גרם חמאה (רכה או קרה, לא משנה)
  • 125 גרם (1/3 כוס ועוד כף) דבש
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
  • 250 גרם (2.5 כוסות ועוד 2 כפות) שיבולת שועל שלמה
  • 1/2 כוס (כ-40 גרם) קוקוס טחון
  • 1/2 כוס (70 גרם) גרגרי פרג שלמים
  • 1/2 כוס (60 גרם) גרעיני חמניות טבעיים קלופים
  • 1/2 כוס (70 גרם) גרעיני דלעת טבעיים קלופים
  • 1/4 כוס (כ-30 גרם) אגוזי פקאן טבעיים שלמים
  • 1/4 כוס (כ-40 גרם) פיסטוקים טבעיים (או עוד אגוזי פקאן)
  • 50 גרם (חופן גדוש) חמוציות מיובשות ללא תוספת סוכר
לקרם קצפת-יוגורט עזים (ל-4 כוסות גדולות):
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן השף הלבן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 גביע (150 גרם) יוגורט עזים פיראוס
להגשה:
  • 6 יח' פסיפלורה
  • או
  • 8-16 יח' דובדבנים טריים, שטופים (אפשר: מגולענים)

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממהרים? אפשר להשתמש בגרנולה קנויה.שימו לב לכך שיש להשתמש בשיבולת שועל שלמה, לא קצוצה או מהירת-הכנה ("אינסטנט").שימו לב לטמפ' הנמוכה-יחסית לאפייה. האפייה סיזיפית-משהו, אך מבטיחה גרנולה מושלמת. הקפידו נא על הוראות האפייה וכוונו טיימר לזמנים המצויינים. כל דקת אפייה מיותרת יכולה להפריד בין גרנולה מושלמת לגרנולה שרופה…

  • 02.

    גרנולה: מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפייה.

  • 03.

    בקערה חסינת-חום (שמתאימה למיקרוגל) שמים חמאה ודבש. מכניסים למיקרוגל ומחממים למשך 30 שניות. מוציאים, מערבבים ומפעילים שוב ל-30 שניות. מערבבים עד לקבלת נוזל חלק.

  • 04.

    מוסיפים תמצית וניל לתערובת הדבש ומערבבים.

  • 05.

    בקערה בינונית-גדולה מערבבים את כל המרכיבים היבשים מלבד החמוציות.

  • 06.

    מוסיפים את תערובת הדבש והחמאה לתערובת החומרים היבשים ומערבבים היטב במרית. מסדרים את התערובת בשכבה אחידה בתבנית.

  • 07.

    כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 9 דקות. מוציאים, מערבבים בכף עץ ומחזירים לתנור ל-7 דקות נוספות. מוציאים, מערבבים בכף עץ ומחזירים לתנור ל-4 דקות נוספות. מוציאים, מערבבים בכף עץ ומחזירים לתנור ל-3 דקות נוספות או עד שכל המגש אפוי באופן אחיד וזהוב דיו. מוציאים, שמים בצד, מוסיפים את החמוציות ומניחים לצינון יסודי. מעבירים לקופסה. מאחסנים בטמפ' החדר עד שבוע או מקפיאים.

    טיימר מופעל
    00:09:00
  • 08.

    מעט לפני ההגשה, קרם קצפת-יוגורט עזים: במיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה וסוכר במהירות גבוהה כ-2 דקות, עד לקבלת קצפת יפה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 09.

    עוצרים, מוסיפים יוגורט עזים ומערבלים במהירות איטית עד לאיחוד.

  • 10.

    מסדרים ארבע כוסות הגשה שקופות גדולות. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן (אם אין, עושים זאת בכף). מזלפים שכבת קרם בגובה 1-2 ס"מ לכל כוס. מפזרים כף גדושה מהגרנולה. מפזרים 1/4 מכמות תוכן הפסיפלורות. מזלפים עוד שכבת קרם בגובה 1 ס"מ לערך. מפזרים שוב כף גרנולה וכך שוב, עד לסיום הקרם. מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)