מתכון פרי ברס במילוי קרם מוסלין קפה | השף הלבן

פרי ברס במילוי קרם מוסלין קפה

קינוח צרפתי שמבוסס על טבעת מבצק רבוך בתוספת שקדים פרוסים וקרם עדין בטעם וניחוח קפה. פזרו מעל אבקת סוכר וקבלו קינוח אישי טעים שנראה מיליון יורו.

מאת: אולגה טוכשר
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פרי ברס במילוי קרם מוסלין קפה
צילום: אסף אמברם עיצוב: נעה קנרק

המרכיבים ל8-10 מנות אישיות:

לבצק רבוך:
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) מים
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) משקה סויה של תנובה
  • 70 גרם מרגרינה / מחמאה
  • 90 גרם קמח (1/2 כוס + 2 כפות)
  • 160 גרם ביצים (3 ביצים M)
  • קורט סוכר
  • קורט מלח
  • חופן שקדים קצוצים
לקרם מוסלין קפה:
  • 500 מ"ל משקה סויה של תנובה
  • 4 כפיות גרגרי קפה נמס
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 4 חלמונים
  • 50 גרם (5 כפות) קורנפלור
  • 100 גרם מרגרינה / מחמאה חתוכה לקוביות
  • אבקת סוכר להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים בצק רבוך: מחממים תנור ל- 180 מעלות. מציירים על נייר אפייה עיגולים בקוטר 10-12 ס"מ והופכים אותו על תבנית אפייה.

  • 02.

    מערבבים בסיר מים, משקה סויה ומרגרינה ומחממים על אש נמוכה עד שהמרגרינה נמסה לגמרי. מוסיפים מלח וסוכר ומערבבים.

  • 03.

    מוסיפים קמח בבת אחת ומערבבים בעזרת כף עץ עד שכל הקמח נטמע בתערובת, ולא נשארים גושים. ממשיכים לבשל את הבצק תוך ערבוב קבוע כ- 4-5 דקות נוספות עד שמתקבל מעין כדור בצק רך וגמיש שלא נדבק לדפנות הסיר.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מעבירים את הבצק לקערה גדולה. שוברים ביצה ראשונה לקערית נפרדת, מערבבים קלות בעזרת מזלג ומעבירים לקערה הגדולה. מערבבים את הבצק היטב בעזרת כף או מיקסר ידני עם ווי לישה, וחוזרים על אותן הפעולות עם שתי ביצים נוספות עד שבסוף מתקבל בצק סמיך, חלק ומבריק שלא נקרע כשמותחים אותו בין האצבעות.

  • 05.

    מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר בקוטר

  • 06.

    5 ס"מ בצורת כוכב, מזלפים עיגולים על גבי נייר האפייה ומפזרים מעל שקדים קצוצים.

  • 07.

    אופים 30-40 דקות, או עד שפרי ברס תפוחים וזהובים. לא פותחים את דלת התנור בזמן האפייה! מוציאים ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 08.

    מכינים קרם מוסלין קפה: מביאים לסף רתיחה משקה סויה וקפה.

  • 09.

    טורפים יחד חלמונים, סוכר וקורנפלור בעזרת מטרפה ידנית.

  • 10.

    מוסיפים מעט מתערובת הקפה לתערובת הביצים וטורפים היטב. מחזירים את התערובת הזו חזרה לסיר וממשיכים לבשל על אש בינונית תוך כדי טריפה נמרצת עד שנוצר קרם סמיך מאוד.

  • 11.

    מוסיפים קוביות מרגרינה וממשיכים לטרוף עד שהיא נמסה לחלוטין.

  • 12.

    מעבירים את הקרם המוכן לכלי שטוח, מכסים את פניו בנילון נצמד ומקררים במשך כ-2-3 שעות עד שהקרם קר לחלוטין.

  • 13.

    לפני שימוש "פותחים" את הקרם בעזרת מטרפה ידנית עד שהוא חוזר למרקם הסמיך המקורי ומעבירים לשק זילוף עם צנטר גדול בצורת כוכב.

  • 14.

    מרכיבים את הפרי ברס: בעזרת סכין משוננת חוצים את הפרי ברס במרכז לרוחבו. מזלפים תלוליות גבוהות של הקרם על גבי החלק התחתון, מכסים ע"י השכבה העליונה ומפזרים אבקת סוכר.

הכנת? כאן מדרגים
(8)