עוגות וניל אישיות עם קרם שוקולד לבן והפתעת תותים | השף הלבן

עוגות וניל אישיות עם קרם שוקולד לבן והפתעת תותים

העוגות האישיות האלו הן הדרך המוצלחת ביותר לחגוג את עונת התותים! עוגות וניל רכות ומפנקות במילוי תותים שלמים. מתכון מדליק של דור משה

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגות וניל אישיות עם קרם שוקולד לבן והפתעת תותים
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל6 יחידות:

  • 120 גרם חמאת תנובה, מומסת
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר
  • חצי גביע (100 גרם) שמנת חמוצה 15% תנובה
  • 2 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח
  • חצי כפית מלח
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • חצי כפית סודה לשתיה
לקישוט:
  • 6 תותים ללא העוקץ
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 200 גרם שוקולד לבן
גודל תבנית: תבנית קאפקייקס

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הקרם, ממיסים את השמנת המתוקה והשוקולד הלבן ומעבירים לקירור למשך 4 שעות לפחות. 

  • 02.

    להכנת המאפינס, בקערה בינונית טורפים את החמאה והסוכר. מוסיפים את השמנת החמוצה, הביצים, הוניל וטורפים היטב. בקערה קטנה, מנפים את הקמח, המלח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה. מאחדים בין תערובת הקמח לתערובת הנוזלים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. 

  • 03.

    מעבירים את הבלילה לתבניות מאפינס אישיות גבוהות מקרטון, וממלאים עד ל-3/4 גובה. אופים את העוגות כ-30-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ בהן יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 04.

    להכנת הקרם, מעבירים את גנאש השוקולד לקערת מיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים לקרם יציב. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר משונן. בעזרת סכין, עושים חור גדול ועמוק בכל עוגה, מזלפים מעט קרם ומניחים בפנים תות שלם. מזלפים מעל עוד מקרם השוקולד הלבן ומגישים. אם מעבירים אח"כ לקירור, מומלץ להוציא את העוגה מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(6)