מלבי עם יוגורט
אוהבים מלבי? מצוין! קבלו גרסה חדשה וטעימה לא פחות עם יוגורט. לא תאמינו כמה היא קלה להכנה וכיצד היוגורט משדרג את הקינוח האהוב
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דרור עינב
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל 6 מנות:
למלבי:
- 2 גביעים (400 מ"ל) יוגורט BIO תנובה
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
- ½ כוס (100 גרם) סוכר
- 3 כפות (30 גרם) קורנפלור
- 3 כפות מי ורדים או 1 כפית מי זאהר
לציפוי:
- 200 מ"ל סירופ מלבי
- 2 כפות פיסטוקים קצוצים
- 3 כפות שבבי קוקוס לקישוט
גודל תבנית: כוסות אישיות
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה קטנה מערבבים 1/4 כוס מים עם קורנפלור עד שהגושים נעלמים (בעזרת מזלג). בסיר בינוני מחממים שמנת, סוכר וגביע אחד של יוגורט כ-4 דקות עד שמגיעים כמעט לרתיחה.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את הקורנפלור המומס ומערבבים בעזרת מקציף ידני עד שהכול מסמיך. מורידים מהאש ומקפלים בעדינות גביע יוגורט נוסף ומי ורדים.
-
03.
מוזגים את המלבי לכוסות. מכסים בניילון נצמד או במכסה ומעבירים למקרר לפחות לשעה וחצי.
-
04.
את המלבי היציב מגישים עם סירופ ומקשטים בקוקוס ופיסטוקים.
הכנת? כאן מדרגים