חיתוכיות ריבה וחמאת בוטנים
נעמי אבליוביץ' משתפת אותנו במתכון מתוק לחתוכיות חמאת בוטנים וריבה ממכרות!

המרכיבים ל תבנית בגודל 20/30 ס"מ/ 12 חיתוכיות:
- 100 גרם חמאה מפוסטרת של תנובה, רכה
- ¼ כוס חמאת בוטנים טבעית וחלקה (ללא תוספת מלח/ סוכר)
- ¼ כוס (50 גרם) סוכר
- ¼ כפית מלח
- ¼ 1 כוס קמח
- 2/3 כוס ריבת תות שדה איכותית (או בכל טעם אחר שאוהבים)
הוראות הכנה:
- 
								01.
								אופן ההכנה: 
- 
								02.
								להכנת הבצק: בקערה של מיקסר עם וו גיטרה או בקערה גדולה ומיקסר ידני מניחים את החמאה וחמאת הבוטנים ומערבבים על מהירות גבוהה עד לתערובת חלקה. 
- 
								03.
								מוסיפים את הסוכר והמלח ומעבדים לתערובת אחידה ואוורירית, כ-2 דקות. טיימר מופעל
- 
								04.
								מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבלים על מהירות נמוכה, רק עד שהקמח נטמע בתערובת ומתקבל בצק רך וחלק. 
- 
								05.
								משמנים תבנית אפייה, משטחים 2/3 מהבצק בתבנית ומהדקים לשכבה אחידה. מורחים מעל את הריבה, מכסים ומצננים במקרר. את 1/3 הבצק הנותר עוטפים בניילון נצמד, משטחים לצורת דיסק ומצננים במקפיא כשעה. 
- 
								06.
								מחממים תנור ל-175 מעלות. בעזרת פומפיה גסה מגרדים את הבצק מהקפיא מעל הריבה, לשכבה אחידה ואופים בתנור עד שהשוליים מקבלים גוון שזוף, כ-45 דקות. מניחים על רשת צינון ומקררים את המאפה לחלוטין לפני שפורסים לריבועים. טיימר מופעל
 
									

