מתכון חיתוכיות ריבה וחמאת בוטנים | השף הלבן

חיתוכיות ריבה וחמאת בוטנים

נעמי אבליוביץ' משתפת אותנו במתכון מתוק לחתוכיות חמאת בוטנים וריבה ממכרות!

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חיתוכיות ריבה וחמאת בוטנים
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל תבנית בגודל 20/30 ס"מ/ 12 חיתוכיות:

  • 100 גרם חמאה מפוסטרת של תנובה, רכה
  • ¼ כוס חמאת בוטנים טבעית וחלקה (ללא תוספת מלח/ סוכר)
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ 1 כוס קמח
  • 2/3 כוס ריבת תות שדה איכותית (או בכל טעם אחר שאוהבים)

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    להכנת הבצק: בקערה של מיקסר עם וו גיטרה או בקערה גדולה ומיקסר ידני מניחים את החמאה וחמאת הבוטנים ומערבבים על מהירות גבוהה עד לתערובת חלקה.

  • 03.

    מוסיפים את הסוכר והמלח ומעבדים לתערובת אחידה ואוורירית, כ-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבלים על מהירות נמוכה, רק עד שהקמח נטמע בתערובת ומתקבל בצק רך וחלק.

  • 05.

    משמנים תבנית אפייה, משטחים 2/3 מהבצק בתבנית ומהדקים לשכבה אחידה. מורחים מעל את הריבה, מכסים ומצננים במקרר. את 1/3 הבצק הנותר עוטפים בניילון נצמד, משטחים לצורת דיסק ומצננים במקפיא כשעה.

  • 06.

    מחממים תנור ל-175 מעלות. בעזרת פומפיה גסה מגרדים את הבצק מהקפיא מעל הריבה, לשכבה אחידה ואופים בתנור עד שהשוליים מקבלים גוון שזוף, כ-45 דקות. מניחים על רשת צינון ומקררים את המאפה לחלוטין לפני שפורסים לריבועים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(979)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.