גרנולה ביתית אמיתית בלי תוספות מיותרות
מתכון מדליק ומהיר הכנה לגרנולה בייתית בלי תוספות מיותרות שתלווה מושלם את היוגורט GO המועשר בחלבון שלכם
המרכיבים ל1 ק"ג:
- 500 גרם שיבולת שועל עבה (5 כוסות) – לא אינסטנט
- שלושת רבעי כוס גרעיני חמנייה קלופים (כ-75 גרם)
- שלושת רבעי כוס זרעי דלעת (כ-75 גרם)
- שלושת רבעי כוס שקדים קצוצים גס (כ-75 גרם)
- שלושת רבעי כוס פקאנים קצוצים גס (כ-75 גרם)
- שליש כוס שומשום מלא (כ-50 גרם)
- חצי כפית מלח
- חצי כוס דבש
- שליש כוס שמן זית שמן קנולה
- חצי כוס חמוציות ללא סוכר – מוסיפים בסוף האפייה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-150 מעלות
-
02.
לערבב בקערה את כל החומרים היבשים (ללא החמוציות)
-
03.
להוסיף את החומרים הרטובים (דבש ושמן) ולערבב היטב
-
04.
בתבנית גדולה לפרוס נייר אפייה
-
05.
לשפוך את התערובת על נייר האפייה ולשטח לגובה אחיד
-
06.
לאפות למשך כ-20 דקות – להוציא את התבנית ולערבב
טיימר מופעל
-
07.
לאפות ל-10 דקות נוספות – להוציא את התבנית ולערבב
טיימר מופעל
-
08.
לאפות ל-10 דקות אחרונות (שיבולת השועל מזהיבה)
טיימר מופעל
-
09.
לצנן מחוץ לתנור ולערבב מידי פעם
-
10.
לפזר מלמעלה את החמוציות הגשה :
-
11.
לשפוך לקערה גביע יוגורט עשיר בחלבון
-
12.
להוסיף חצי כוס גרנולה
-
13.
שדרוג : לחתוך פרי טרי ולערבב הכל יחד • מנה של גביע יוגורט + 3 כפות גרנולה מכילה כ 250 קק"ל ו 23 גרם חלבון (כל הכמות בסביבות 1 ק"ג גרנולה מכילה 4000 קק"ל ו95 גרם חלבון) היוגורט עצמו מכיל 20 גרם חלבון, תוספת הגרנולה מוסיפה 3 גרם חלבון נוספים