גרנולה ביתית בלי תוספות מיותרות – מתכון מדליק ומהיר | השף הלבן

גרנולה ביתית אמיתית בלי תוספות מיותרות

מתכון מדליק ומהיר הכנה לגרנולה בייתית בלי תוספות מיותרות שתלווה מושלם את היוגורט GO המועשר בחלבון שלכם

מאת: עינב גרוסמן
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: יעל גרוסמן

המרכיבים ל1 ק"ג:

  • 500 גרם שיבולת שועל עבה (5 כוסות) – לא אינסטנט
  • שלושת רבעי כוס גרעיני חמנייה קלופים (כ-75 גרם)
  • שלושת רבעי כוס זרעי דלעת (כ-75 גרם)
  • שלושת רבעי כוס שקדים קצוצים גס (כ-75 גרם)
  • שלושת רבעי כוס פקאנים קצוצים גס (כ-75 גרם)
  • שליש כוס שומשום מלא (כ-50 גרם)
  • חצי כפית מלח
  • חצי כוס דבש
  • שליש כוס שמן זית שמן קנולה
  • חצי כוס חמוציות ללא סוכר – מוסיפים בסוף האפייה

הוראות הכנה:

  • 01.

      מחממים תנור ל-150 מעלות

  • 02.

        לערבב בקערה את כל החומרים היבשים (ללא החמוציות)

  • 03.

        להוסיף את החומרים הרטובים (דבש ושמן) ולערבב היטב

  • 04.

         בתבנית גדולה לפרוס נייר אפייה

  • 05.

        לשפוך את התערובת על נייר האפייה ולשטח לגובה אחיד

  • 06.

         לאפות למשך כ-20 דקות – להוציא את התבנית ולערבב

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

        לאפות ל-10 דקות נוספות – להוציא את התבנית ולערבב

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

         לאפות ל-10 דקות אחרונות (שיבולת השועל מזהיבה)

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

         לצנן מחוץ לתנור ולערבב מידי פעם

  • 10.

         לפזר מלמעלה את החמוציות     הגשה :

  • 11.

         לשפוך לקערה גביע יוגורט עשיר בחלבון

  • 12.

         להוסיף חצי כוס גרנולה  

  • 13.

        שדרוג : לחתוך פרי טרי ולערבב הכל יחד  •     מנה של גביע יוגורט + 3 כפות גרנולה מכילה כ 250 קק"ל ו 23 גרם חלבון (כל הכמות בסביבות 1 ק"ג גרנולה מכילה 4000 קק"ל ו95 גרם חלבון) היוגורט עצמו מכיל 20 גרם חלבון, תוספת הגרנולה מוסיפה 3 גרם חלבון נוספים  

הכנת? כאן מדרגים
(2)