גרנולה ביתית בלי תוספות מיותרות – מתכון מדליק ומהיר | השף הלבן

גרנולה ביתית אמיתית בלי תוספות מיותרות

מתכון מדליק ומהיר הכנה לגרנולה בייתית בלי תוספות מיותרות שתלווה מושלם את היוגורט GO המועשר בחלבון שלכם

מאת: עינב גרוסמן
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: יעל גרוסמן

המרכיבים ל 1 ק"ג:

  • 500 גרם שיבולת שועל עבה (5 כוסות) – לא אינסטנט
  • שלושת רבעי כוס גרעיני חמנייה קלופים (כ-75 גרם)
  • שלושת רבעי כוס זרעי דלעת (כ-75 גרם)
  • שלושת רבעי כוס שקדים קצוצים גס (כ-75 גרם)
  • שלושת רבעי כוס פקאנים קצוצים גס (כ-75 גרם)
  • שליש כוס שומשום מלא (כ-50 גרם)
  • חצי כפית מלח
  • חצי כוס דבש
  • שליש כוס שמן זית שמן קנולה
  • חצי כוס חמוציות ללא סוכר – מוסיפים בסוף האפייה

הוראות הכנה:

  • 01.

      מחממים תנור ל-150 מעלות

  • 02.

        לערבב בקערה את כל החומרים היבשים (ללא החמוציות)

  • 03.

        להוסיף את החומרים הרטובים (דבש ושמן) ולערבב היטב

  • 04.

         בתבנית גדולה לפרוס נייר אפייה

  • 05.

        לשפוך את התערובת על נייר האפייה ולשטח לגובה אחיד

  • 06.

         לאפות למשך כ-20 דקות – להוציא את התבנית ולערבב

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

        לאפות ל-10 דקות נוספות – להוציא את התבנית ולערבב

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

         לאפות ל-10 דקות אחרונות (שיבולת השועל מזהיבה)

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

         לצנן מחוץ לתנור ולערבב מידי פעם

  • 10.

         לפזר מלמעלה את החמוציות     הגשה :

  • 11.

         לשפוך לקערה גביע יוגורט עשיר בחלבון

  • 12.

         להוסיף חצי כוס גרנולה  

  • 13.

        שדרוג : לחתוך פרי טרי ולערבב הכל יחד  •     מנה של גביע יוגורט + 3 כפות גרנולה מכילה כ 250 קק"ל ו 23 גרם חלבון (כל הכמות בסביבות 1 ק"ג גרנולה מכילה 4000 קק"ל ו95 גרם חלבון) היוגורט עצמו מכיל 20 גרם חלבון, תוספת הגרנולה מוסיפה 3 גרם חלבון נוספים  

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.