גלידה ביתית קלה להכנה
מתכון פשוט להכנת גלידה ביתית טעימה ופשוטה שכל אחד יכול להכין. אחרי ההקפאה תוכלו להגיש עם סירופ שוקולד מעל שישדרג את הקינוח שלכם
המרכיבים למנות 8:
- 2 ביצים
- 250 גרם קצפת צמחית
- 5 כפות קקאו
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מפרידים את הביצים. שמים את החלבונים בקערה להקצפה ואת החלמונים בקערית.
-
02.
מקציפים את הקצפת הצמחית בקערת הקצפה אחת עד שנוצרת קצפת רכה.
-
03.
מוסיפים בהדרגה את הקקאו הממותק וממשיכים להקציף עד שנוצרת קצפת שוקולד יציבה.
-
04.
מקציפים את החלבונים בקערת הקצפה שנייה עד שנוצר קצף רך. מוסיפים לאט את הסוכר וממשיכים להקציף עד שהקצף יציב.
-
05.
מערבבים את החלמונים עם הוניל. מוסיפים לקצפת, כף אחרי כף, ובוחשים בעדינות בכף גדולה או מרית גומי.
-
06.
מוסיפים לתערובת גם את הקצף ובוחשים בקלות ובעדינות.
-
07.
מעבירים לתבניות הקפאה ומכסים היטב בנייר פרגמנט.
-
08.
מקפיאים לכמה שעות. חותכים לקוביות או יוצרים כדורים בכף מיוחדת. מגישים בקעריות קטנות ויוצקים על הגלידה סירופ שוקולד.