ארטיק שוקולד קוקוס טבעוני
לא תאמינו באיזו קלות תוכלו להכין בבית ארטיקים טבעוניים מפנקים בטעם שוקולד וקוקוס! הנה המתכון שאתם חייבים לנסות
המרכיבים ל 8:
- 250 גרם (2 גביעים) מעדן סויה בטעם טבעי "תנובה"
- 120 מ"ל (1/2 כוס) משקה קוקוס-שקדים "תנובה"
- 80 גרם (1/2 כוס) אגוזי קשיו, מושרים כ-15 דקות במים רותחים ומסוננים
- 3-4 כפות סירופ מייפל טבעי (אופציה - לפי הטעם)
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 250 גרם שוקולד מריר
- חמאת בוטנים מומסת
- שברי בוטנים
- פיסטוק, קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערת בלנדר את כל מרכיבי הארטיק וטוחנים לתערובת אחידה וחלקה.
-
02.
יוצקים את התערובת לתבנית ארטיקים, נועצים מקלון עץ ומקפיאים למשך 3 שעות לפחות, או עד שהארטיקים יציבים לגמרי.
-
03.
מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מרי, מוסיפים את השמן ומערבבים. מעבירים לכלי צר וגבוה.
-
04.
מחלצים את הארטיקים מהתבנית, טובלים בשוקולד עד לציפוי המלא ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
05.
מחזירים למקפיא ל-10 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מקשטים את הארטיקים בזילופי שוקולד וחמאת בוטנים, מפזרים בוטנים ופיסטוק ומגישים מיד.