ארטיק בננה-תמרים-שקדים טבעוני בציפוי שוקולד, שקדים וקוקוס
פינוק אמיתי מלא בדברים טעימים ובריאים
פרווה
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל6-8:
- 8 תמר מג'הול מגולענים קצוצים
- 1.5 כוסות משקה שקדים או שקדים-קוקוס "תנובה"
- 2 בננות
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
לציפוי:
- 30 גרם שוקולד מריר
- 1 כף שבבי קוקוס
- 1 כף שקדים קלויים מרוסקים
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את התמרים בקערית. מחממים את משקה השקדים (במיקרו או בסיר על הכיריים), יוצקים על התמרים, מכסים בצלחת וממתינים 15 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים למעבד מזון את התמרים עם נוזל משקה השקדים, בננות, וניל ומלח וטוחנים לקרם חלק. מעבירים לתבנית ארטיקים, נועצים מקלות ומקפיאים 8 שעות לפחות.
-
03.
שמים את השוקולד בשקית זילוף, קושרים את הקצה ומחממים במיקרו עד המסה. מחלצים את הארטיקים ומניחים על מגש, גוזרים פתח קטן בשקית הזילוף ומזלפים על הארטיקים שוקולד. בוזקים מיד שקדים וקוקוס, מהדקים קלות ומחזירים למקפיא לכשעה. מגישים.
הכנת? כאן מדרגים