עוגת דבש לאוהבים
עוגת דבש אוורירית בעיטור אגוזים קצוצים ותפוחי עץ, מנה אחרונה נהדרת לארוחת ראש השנה
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות/תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:
- 6 ביצים
- 1.5 כוס סוכר
- 3/4-1 כוס דבש
- מיץ מלימון + קליפה מגורדת
- 4 כפות שמן קנולה
- קורט סודה לשתייה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית זנגויל טחון
- 50 גרם אגוזים קצוצים
- 3 כוסות קמח רגיל
גודל תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק
הוראות הכנה:
-
01.
להקציף ביצים עם סוכר עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הדבש, שמן, מיץ לימון וקליפה, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים, הכל תוך ערבוב איטי.
-
02.
יוצקים את התערובת לתבנית 26 או שתי תבניות אינגליש קייק, או תבנית לב ותבנית אינגליש קייק אחת.
-
03.
מערבבים את האגוזים עם מעט קמח, מפזרים את האגוזים מעל העוגה.
-
04.
תוספת אפשרית: מסדרים על העוגה כמניפה (לפני הכנסתה לתנור) 1-2 תפוחי עץ קלופים ופרוסים, חצי כוס סוכר, שקית סוכר וניל וקורט קינמון.
-
05.
מכניסים לתנור בחום 170 מעלות בערך ל-35-40 דקות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים