עוגת ביסקוויטים אישית
מהממת וטעימה: עוגה המורכבת מערימת עוגיות ושמנת בציפוי שוקולד ושברי שקדים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים למנה אישית:
- 10 עוגיות ביסקוויט עגולות
- 1/2 כוס חלב
- 1 מיכל שמנת מתוקה, קרה מאוד
- 2 כפות סוכר גדושות
- 1 גביע גבינת שמנת או מסקרפונה קולקשן
לציפוי שוקולד:
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 125 גרם שוקולד מריר קצוץ
- שקדים קצוצים לקישוט (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים יחד שמנת מתוקה, גבינת שמנת וסוכר עד תערובת יציבה.
-
02.
טובלים כל עוגייה בקצת חלב. מורחים כף של קצפת בצד אחד של כל עוגייה ועורמים אותן אחת על השניה. בסיום, מניחים אותן על נייר אפיה במאוזן.
-
03.
מצפים את כל השורה עם הקצפת.
-
04.
מקפיאים לפחות שעתיים עד לילה שלם.
-
05.
מכינים את ציפוי השוקולד: יוצקים שמנת בסיר בינוני. מביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים שוקולד קצוץ.
-
06.
מניחים בצד לכמה דקות, ולאחר מכן מערבבים עד שנמס השוקולד ונהיה אחיד וחלק ללא גושים.
-
07.
מניחים את העוגה על הרשת, ויוצקים את השוקולד על העוגה עד שהיא מכוסה לחלוטין. מפזרים שקדים קצוצים, ומקפיאים שוב עד להגשה.
הכנת? כאן מדרגים