עוגיות שוקולד צ'יפס ופצפוצי אורז
מי לא אוהב עוגיות שוקולד צ'יפס? מתכון מיוחד של העוגיות האהובות עם תוספת קראנצ'ית של פצפוצי אורז
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל80 עוגיות:
- 200 גרם חמאה או מרגרינה רכה
- 3/4 כוס סוכר לבן
- 3/4 כוס סוכר חום
- 2 ביצים
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2 וחצי כוסות קמח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- קורט מלח
- 4 כוסות פצפוצי אורז (אפשר בטעם שוקולד)
- 3/4 כוס שוקולד צ'יפס, רצוי לבן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
-
02.
שמים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר, ומערבלים לקבלת תערובת אוורירית.
-
03.
מוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחת, ומערבלים אחרי כל הוספה.
-
04.
מוסיפים את הווניל, הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומערבלים היטב.
-
05.
בבחישה ידנית, מוסיפים את פצפוצי אורז והשוקולד צ'יפס ומערבבים היטב.
-
06.
בעזרת שתי כפיות צרים מהתערובת עוגיות קטנות (בקוטר 3 ס"מ) ומשטחים לגובה ס"מ. מניחים עם מרווח ביניהן בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
-
07.
אופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים היטב ושומרים בקופסה סגורה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים