עוגיות עדשים
עוגיות עדשים צבעוניים להכנה עם הקטנטנים

המרכיבים ל 30 מנות:
- 200 גרם חמאת תנובה רכה
- 150 גרם סוכר לבן
- 1 ביצה טרופה
- 1/2 כוס עדשי שוקולד צבעוניים
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 300 גרם קמח תופח
הוראות הכנה:
-
01.
את העדשים מעבירים לשקית של כריך ומכניסים למקפיא לשעה, כך נדאג שהשוקולד יתקשה מעט ויהיה לנו קל יותר לשבור את העדשים.
-
02.
לאחר השהיה במקפיא מוציאים מעט את האוויר מהשקית, מרסקים בעדינות את העדשים עם פטיש של שניצלים לפירורים בינוניים.
-
03.
בקערה של מיקסר עם זרוע לישה מוסיפים את החמאה, סוכר, ביצה ותמצית הווניל ומערבבים לקבלת עיסה אחידה ובהירה.
-
04.
מוסיפים את עדשי השוקולד המרוסקים ומערבבים.
-
05.
מוסיפים לסירוגין את הקמח, תוך בחישה איטית עד לאיחוד הבצק.
-
06.
מעבירים את הבצק לשיש וממשיכים ללוש את הבצק עם היד לכדור .
-
07.
מעבירים את הבצק מכוסה אל המקרר למשך 15 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
-
09.
מוציאים מהבצק חתיכה ומגלגלים היטב בידיים נקיות לכדור קטן, מעט קטן מכדור פינג פונג.
-
10.
פוחסים מעט עם האצבעות את הכדור לצורת עוגייה שטוחה לא דקה מידי .
-
11.
מסדרים כל עוגייה על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מקפידים על מרווחים בין העוגיות.
-
12.
אופים ל- 10 דקות ומצננים בתבנית.
טיימר מופעל
-
13.
בתחילה העוגיות מאוד רכות אך לאחר שהן מצטננות הן מתקשות ואז מוצאים אותן בעדינות מנייר האפייה.