עוגיות מקרון – קינוח צבעוני ושמח | השף הלבן

עוגיות מקרון

עוגיות מקרון, עוגיות יפיפיות לכל ארוח וחגיגה

מאת: שירן ג'אן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגיות מקרון

המרכיבים ל 50:

למילוי שוקולד לבן:
  • 175 גרם שוקולד לבן
  • 75 מ"ל שמנת מתוקה
  • 25 גרם חמאה
למילוי שוקולד:
  • 150 גרם שוקולד חלב
  • 120 מ"ל שמנת מתוקה
  • 40 גרם חמאה
לעוגיות:
  • 3 חלבונים (של ביצה בגודל L)
  • 7 כפות סוכר לבן
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 110 גרם שקדים מולבנים טחונים דק (חבילה+כף וחצי בערך)
  • כפית קקאו (אם רוצים מקרונים חומים)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מומלץ להתחיל בהכנת המילוי משום שהוא צריך להיות במקרר לפחות שעתיים.

  • 02.

    הכנת המילוי: מחממים שמנת על הגז עד לסף רתיחה, מוריזים מהאש ושופכים אותה לקערה שבה נמצאים השוקולד והחמאה. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק, מצננים ומעבירים למקרר למשך כשעתיים.

  • 03.

    הכנת העוגיות:

  • 04.

    יש לחמם תנור ל-200 מעלות.

  • 05.

    מפרידים ביצים (חשוב שלא יהיו טיפות חלמון בקערת החלבונים!!!) ואת החלבונים שמים בקערת המיקסר.

  • 06.

    מקציפים במהירית בינונית ומוסיפים 2 כפות סוכר לבן עד לקבלת קצף לבן וגלי (לא יציב).

  • 07.

    מעבירים למהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה 5 כפות סוכר לבן עד שמתקבל קצב לבן מבריק ויציב.

  • 08.

    מוציאים את הקערה ומהמיקסר.

  • 09.

    בעזרת מסננת (לא נפה) מעבירים את אבקת הסוכר ואת השקדים הטחונים לקערה (חייב לעבור סינון-לא לדלג על שלב זה!)

  • 10.

    בעזרת לקקן, מערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה (ולא נוזלית מדי).

  • 11.

    מעבירים מחצית מהכמות לשק הזילוף עם צנתר רגיל (או פשוט לגזור את קצה שקית הזילוף).

  • 12.

    מתחילים לזלף ע"ג תבנית עם נייר אפיה עיגולים בקוטר 3 ס"מ (זה מתפשט מעט באפיה).

  • 13.

    לחצי השני ניתן להוסיף רבע כפית קקאו במידה ורוצים מקרונים חומים, במידה ולא, מעבירים את החלק השני לשיקת הזילוף וחוזרים על הפעולה.

  • 14.

    יש להכניס לאפיה כל תבנית בנפרד (יוצא כ3 תבניות) ל4 דקות בדיוק (שימו טיימר!) ואז מסובבים את התבנית ואופים למשך עוד 4 דקות. העוגיות צריכות להיות מעט זהובות (ממש מעט) ויציבות למגע.

    טיימר מופעל

    00:04:00
  • 15.

    הרכבת העוגיות:

  • 16.

    ניתן למלא את "הסנדוויץ" בשוקולד שהמסנו וקיררנו או ע"י שק זילוף או ע"י כפית/סכין למריחה בנדיבות!- לנוחיותכם!

  • 17.

    יש לשמור את העוגיות בקופסה אטומה בקירור. ככל שהן יותר זמן בקירור הן יותר טעימות.

  • 18.

    *העוגיות הללו הן עוגיות יפיפיות, בעיקר כשהן צבועות בצבע מאכל. עדיף לוותר על מנת צבע מאכל מיותרת, אבל מי שבכל זאת מעוניין לעשונות מקרונים צבעוניים-יש להשתמש בצבע מאכל ג'ל בלבד.

הכנת? כאן מדרגים
(147)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.