מתכון עוגיות מדלן תפוז ודבש | השף הלבן

עוגיות מדלן תפוז ודבש

היישר מפריז הרחוקה, קבלו פינוק מתוק ומיוחד לקראת ראש השנה!

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגיות מדלן תפוז ודבש
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 15-12 יחידות:

  • ¾ כוס (100 גרם) קמח רב תכליתי
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאת "תנובה", מומסת
  • 1 ביצה, מופרדת
  • 1 חלבון
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית קליפת תפוז מגוררת
  • אבקת סוכר, להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית עוגיות מדלן (בצורת צדף) או קאפקייקס.

  • 02.

    בקערה, מניחים את הקמח והסוכר ומערבבים היטב.

  • 03.

    בקערה נפרדת, מניחים את החמאה, חלמון, דבש, תמצית וניל וקליפת התפוז ובעזרת מטרפה מערבבים לתערובת אחידה.

  • 04.

    בקערה של מיקסר, מניחים את שני חלבוני הביצה ומקציפים לקצף יציב.

  • 05.

    מוסיפים את תערובת הקמח והסוכר לחמאה ומקפלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים מחצית מקצף החלבונים לתערובת לפני שמקפלים את המחצית הנותרת.

  • 06.

    מחלקים את הבלילה בין השקעים ואופים עד להזהבה, 12-10 דקות. מניחים למדלן להתקרר מעט בתבנית לפני שמחלצים לרשת צינון.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

הכנת? כאן מדרגים
(686)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.