מתכון עוגיות מדלן תפוז ודבש | השף הלבן

עוגיות מדלן תפוז ודבש

היישר מפריז הרחוקה, קבלו פינוק מתוק ומיוחד לקראת ראש השנה!

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגיות מדלן תפוז ודבש
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל15-12 יחידות:

לרכישה >>
  • ¾ כוס (100 גרם) קמח רב תכליתי
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאת "תנובה", מומסת
  • 1 ביצה, מופרדת
  • 1 חלבון
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית קליפת תפוז מגוררת
  • אבקת סוכר, להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית עוגיות מדלן (בצורת צדף) או קאפקייקס.

  • 02.

    בקערה, מניחים את הקמח והסוכר ומערבבים היטב.

  • 03.

    בקערה נפרדת, מניחים את החמאה, חלמון, דבש, תמצית וניל וקליפת התפוז ובעזרת מטרפה מערבבים לתערובת אחידה.

  • 04.

    בקערה של מיקסר, מניחים את שני חלבוני הביצה ומקציפים לקצף יציב.

  • 05.

    מוסיפים את תערובת הקמח והסוכר לחמאה ומקפלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מקפלים מחצית מקצף החלבונים לתערובת לפני שמקפלים את המחצית הנותרת.

  • 06.

    מחלקים את הבלילה בין השקעים ואופים עד להזהבה, 12-10 דקות. מניחים למדלן להתקרר מעט בתבנית לפני שמחלצים לרשת צינון.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

הכנת? כאן מדרגים
(682)