עוגיות טחינה קלות וטעימות ללא גלוטן | השף הלבן

עוגיות טחינה ללא גלוטן

עוגיות שנמסות בפה עם טעמים ים תיכוניים. גם אם נמנעים מגלוטן אפשר ליהנות מעוגיות טחינה מצויינות ליד הקפה

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות טחינה ללא גלוטן וקלות להכנה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 30 יחידות:

  • 60 גרם שקדים לא קלויים
  • 1/2 כוס קמח טפיוקה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית הל טחון או ציפורן (לא הכרחי)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 50 גרם חמאה תנובה רכה
  • 1 ביצה
  • לזרייה: 1/4 כוס פיסטוק או פקאן קצוץ

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים במעבד זמון שקדים, קמח טפיוקה, תבלינים, אבקת אפיה וסוכרים ומעבדים עד שהשקדים טחונים דק דק. מוסיפים טחינה, חמאה וביצה ומעבדים לבצק אחיד.

  • 02.

    שמים את הפיסטוק הקצוץ בצלחת, מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. יוצרים כדורים קטנים בקוטר

  • 03.

    5 ס"מ ומהדקים על צלחת הפיסטוק כך שהעוגיה תשתטח ותצופה מצד אחד בפיסטוק. מניחים בתבנית ואופים כ 12 דקות עד הזהבה. העוגיות רכות כשהן יוצאות מהתנור ומתייצבות לאחר צינון. מצננים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:12:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.